Дата публікації:
27 червня 2012
Кількість переглядів:
1210
Поділитися:

26 червня у стінах Сумського державного університету відбулася нарада з керівниками спортивних шкіл на тему: «Реалізація Програми розвитку фізичної культури і спорту в Сумській області». Зустріч відбулася за ініціативи голови Постійної комісії Сумської обласної ради з питань освіти, науки, культури, туризму, спорту та молодіжної політики, голови ради ректорів ВНЗ Сумської області, ректора Сумського державного університету Анатолія Васильєва.

Предметом розгляду стала «Програма розвитку фізичної культури та спорту в Сумській області на 2012-2016 роки». Начальник управління у справах фізичної культури та спорту Сумської обласної державної адміністрації Олександр Стрельченко коротко окреслив напрямки та основні положення Програми. За його словами мета проекту – створення умов для залучення широких верств населення до масового спорту, популяризація здорового способу життя та фізичної реабілітації, а також максимальна реалізація здібностей обдарованої молоді в дитячо-юнацькому, резервному спорті, спорті вищих досягнень та виховання її в дусі олімпізму.

Анатолій Васильєв наголосив на особливій ролі та значенні дитячого та юнацького спорту у становленні та розвитку здорової нації: «Якщо не посилити вектор уваги до ДЮСШ, не слід чекати високих показників від дорослого спорту. Адже  дитячо-юнацькі спортивні школи – це майбутнє спортивної Сумщини». За словами керівника вишу, сповідування «спортивної філософії» – це один із основних пріоритетів розвитку університету. Тому на сьогодні СумДУ готовий підставити «плече» допомоги та надати  власну матеріальну базу та тренерську допомогу школярам.

Голова профільної Постійної комісії Сумської облради підкреслив, що продуктивність реалізації Програми та можливі шляхи співпраці ВНЗ із ДЮСШ залежать тільки від злагодженої, ініціативної та систематичної роботи усіх керівників спортивних шкіл.

Про досягнення Сумського державного університету у розвитку спорту та фізичної культури серед молоді Сумщини розповів проректор з науково-педагогічної роботи Олександр Бріжатий: «Фізична культура і спорт в СумДУ – це складова частина розвитку цього навчального закладу. Тому університет докладає максимальних зусиль щодо реалізації «Програми розвитку фізичної культури і спорту в Сумській області»». Як доказ проректор представив низку переконливих фактів. Цього року на модернізацію та зміцнення спортивної бази СумДУ витратив близько двох мільйонів гривень. В університеті створено сучасний спортивний навчально-тренувальний осередок, до якого входить 21 спортивний об’єкт, серед них: басейн, стадіон, веслувальна база, чотири ігрових зали, клуб інтелектуальних спортивних ігор, лижна база тощо. У стадії вводу до експлуатації зал для хореографії, танців та фітнесу, аналогів якого на Сумщині немає. У найближчих планах – відкриття спортивно-оздоровчого табору. Упродовж навчального року проведено 300 змагань із 37 видів спорту, із них 95% – це безкоштовно організовані заходи. Завдяки створенню сумісних студентсько-шкільних спортивних секцій учні загальноосвітніх шкіл можуть безоплатно відвідувати 32 спортивні секції. Уперше за історію сумських навчальних закладів на Літніх Олімпійських іграх-2012 честь СумДУ захищатимуть три студенти: Тарас Шелестюк (бокс), Катерина Бурмістрова (вільна боротьба) та Вікторія П’ятаченко (легка атлетика). «Одним словом, СумДУ – це потужний спортивний заклад, який позиціонує себе як надійний партнер у пропаганді здорового способу життя», - зауважив проректор.

По закінченню заходу учасники прийняли відповідні рішення, які покликані підвищити рівень спортивної культури областіта сприяти ефективному виконанню «Програми розвитку фізичної культури і спорту в Сумській області». У свою чергу ректор СумДУ запропонував зробити подібні зустрічі традиційними та максимально продуктивними.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]