Дата публікації:
03 липня 2012
Кількість переглядів:
739
Поділитися:

За підсумками загальнонаціонального рейтингу Сумський державний університет займає третю авторитетну позицію у групі «Класичних університетів». Рейтинг розроблено Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти МОНмолодьспорту України.

Показники критеріїв рейтингу свідчать, що  СумДУ активно реагує на динамічні зміни в державі політично-правового, соціально-економічного, міжнародного, науково-технічного, екологічного та соціально-культурного характеру. Тим самим навчальний заклад проявляє ініціативу щодо забезпечення успішних результатів таких показників діяльності вишу, як міжнародна активність, якість контингенту студентів та науково-педагогічного персоналу, якість наукової та науково-технічної діяльності, ресурсне забезпечення навчального процесу тощо.

Загалом у рейтинговому оцінюванні взяли участь 229 вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації усіх форм власності та підпорядкування. Ранжування вишів здійснювалося на підставі опрацювання результатів діяльності й потенціалу за 2010 – 2011 навчальний та 2011 календарний роки.

Рейтинг проводився у рамках проекту «Національна система рейтингового оцінювання вищих навчальних закладів» як реалізація одного із заходів Національного плану дій щодо впровадження Програми економічних реформ 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» з метою підвищення якості та конкурентоспроможності вищої освіти в Україні.

За словами Міністрa освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника , запропонована система рейтингового оцінювання вищих навчальних закладів поступово завойовує прихильність абітурієнтів, студентів, батьків та представників академічної спільноти. У такий спосіб суспільство стає поінформованим про стан вищої освіти і рівень досягнень вищих навчальних закладів щодо якості освітньої діяльності. Окрім того, проведення рейтингу сприяє розробленню стратегій ефективного управління і вдосконалення вищого навчального закладу щодо повного задоволення потреб споживачів на ринку праці.

Ректорат СумДУ вітає колектив університету з високими досягненнями та висловлює щиру подяку співробітникам та студентам!

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]