Дата публікації:
07 липня 2012
Кількість переглядів:
643
Поділитися:

6 липня відбулася онлайн-конференція ректора Сумського державного університету Анатолія Васильєва на тему: «СумДУ – у трійці найкращих класичних вишів України: долаємо стереотипи».

Усі бажаючі мали унікальну можливість безпосередньо поспілкуватися з керівником вишу та поставити актуальні запитання у соціальних мережах (Facebook та Вконтакте) на офіційних сторінках ректора або зателефонувати і отримати миттєву відповідь. Також на офіційному сайті університету www.sumdu.edu.ua кожен міг переглянути онлайн-трансляцію заходу. Упродовж години ефіру було зафіксовано близько 500 переглядів у мережі.

На ім’я ректора надійшло багато різноманітних запитань, серед яких: питання про отримання диплому європейського зразка та систему подвійних дипломів, про можливість фундаментально зайнятися наукою на базі університету, шанси отримання досвіду під час стажування на вітчизняних підприємствах та за кордоном. Також аудиторію цікавила тема працевлаштування, можливості дистанційного навчання  та навчання студентів за індивідуальним графіком. Не залишилися осторонь і питання про умови харчування та проживання у гуртожитках.

Відповіді ректора стали своєрідними аргументами на користь того, що СумДУ долав, долає і продовжує долати стереотип, що кращими університетами України можуть бути тільки столичні.

«Стереотипи існують на те, щоб їх ламати, - зауважив ректор. Сумський державний університет тому яскравий приклад. Завдяки універсальності у забезпеченні якісного навчання, наукового процесу та виробництва, цьому навчальному закладу із невеликого міста стало під силу за такий короткий період опинитися в одному ряду з флагманами вищої освіти, з найбільш традиційно та історично знаними вишами України».  

Нагадаємо, що перед початком вступної кампанії 2012 року Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України оприлюднило рейтинг найвідоміших навчальних закладів держави. У групі «Класичні університети» СумДУ знаходиться у трійці лідерів.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]