Дата публікації:
11 липня 2012
Кількість переглядів:
1218
Поділитися:

10 липня 2012 року на 65-му році життя відійшов у Вічність завідувач кафедри прикладної гідроаеромеханіки, декан інженерного факультету (1995-2007), Заслужений професор СумДУ, інженер-конструктор Анатолій Олександрович Євтушенко.

Відомий вчений віддав Сумському державному університеті понад тридцяти років творчого життя – з 1981 року. За цей час він пройшов трудовий шлях від старшого викладача до професора, завідувача кафедри прикладної гідроаеромеханіки, декана факультету. І на кожному кроці проявив себе висококваліфікованим фахівцем, педагогом і організатором.

Наукові розробки Анатолія Олександровича у галузі насособудування відомі далеко за межами України. Під його керівництвом виконувався значний обсяг госпдоговірних науково-дослідних робіт. Він підготував 10 кандидатів наук за спеціальністю «Гідравлічні машини і гідропневмоагрегати» і активно працював із молодими науковцями. Автор понад 200 наукових публікацій, навчальних посібників, володар 25 авторських свідоцтв та 5 патентів України на винаходи.

Анатолій Євтушенко заснував наукову школу в галузі гідродинамічних машин і передач, а також – відповідну проблемну лабораторію. Вперше в Україні вчений розробив курс з дисципліни «Теорія розвитку технічних систем» для магістрів спеціальності «Гідравлічні машини, гідроприводи та гідропневмоавтоматика». Останні роки був керівником держбюджетної тематики щодо створення ефективних енергозберігаючих систем опалення та гарячого водопостачання на базі багатофункціональних теплогенеруючих агрегатів. Своєю науковою діяльністю Анатолій Олександрович прагнув упровадити в наше життя сучасні енергоефективні технології.

У пам’яті всіх, хто знав його, він залишиться принциповим і чуйним керівником, людиною, яка вірно служила Батьківщині та обраній справі. Царство Небесне і хай земля буде йому пухом!

Церемонія прощання із Анатолієм Євтушенко відбудеться 12 липня о 12.00 у Троїцькому соборі за адресою: м. Суми, вул. Троїцька, 34. Від Сумського державного університету автобус від’їжджатиме об 11.45.

Висловлюємо свої співчуття рідним та близьким померлого.

Ми пам’ятаємо…

З глибокою повагою
 ректорат, факультет технічних систем
та енергоефективних технологій,
професорсько-викладацький склад,
студенти Сумського державного університету

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]