Дата публікації:
13 липня 2012
Кількість переглядів:
614
Поділитися:

Наближаючись до екватору вступної кампанії 2012 року, Сумський державний університет, станом на 12 липня, має близько 5 тис. заяв від абітурієнтів. Цей показник перевищує кінцевий минулорічний результат і наближається до кількості заяв остаточно прийнятих у 2010 році.

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України збільшило обсяг прийому в Сумському державному університеті за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» денної форми навчання за кошти держбюджету на 25%. Відтак більше студентів-першокурсників СумДУ зможе навчатися за кошти державного бюджету. 

Під час візиту до СумДУ заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Тамара Іщенко відмітила високий організаційний рівень прийому документів у навчальному закладі: відсутність черг, просторі аудиторії з кондиціонерами, наявність необхідної інформації про умови вступу та «гарячі лінії» ОДА та МОНмолодьспорту.

Абітурієнти та їх батьки, окрім комфортних умов, відзначають компетентну допомогу приймальної комісії під час оформлення особових справ: «У мене були проблеми з визначенням майбутнього фаху, але професійні консультації співробітників університету допомогли мені прийняти остаточне рішення не лише зі спеціальністю, а й з навчальним закладом», - зауважив абітурієнт Олексій Биков.

Усі заяви абітурієнтів оперативно реєструються у Єдиній державній електронній базі освіти. Це дозволяє перевірити виконання умови «п’ять вишів – три напрями підготовки», прискорює відображення інформації на офіційному сайті всеукраїнської інформаційної системи «Конкурс».

Абітурієнти Сумського державного університету мають унікальну можливість отримати на сайті навчального закладу оперативну інформацію про конкурсну ситуацію з урахуванням вибраної вступниками пріоритетності напрямів підготовки.

Вступник напряму підготовку «Мікро- та наноелектроніка» Ігор Нечвоглод подав документи до СумДУ через електронну систему: «Я зареєструвався через Інтеренет, але батьки наполягали, що документи до вишу треба принести особисто і бути спокійними, що все правильно. Щойно я остаточно переконався, що на моє ім’я уже була підготовлена особова справа і більше того моє прізвище було конкурсному списку вступників і у мене є всі шанси бути студентом цього університету. Я не жалкую, що приїхав до навчального закладу, адже на власні очі побачив умови майбутнього навчання».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]