Дата публікації:
19 липня 2012
Кількість переглядів:
1327
Поділитися:

За останній рік кількість студентів України, які поїхали навчатися за кордоном, збільшилася на третину. Народний депутат України, член Комітету з питань науки та освіти, радник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Сергій Баранов-Мохорт підтримує вибір цих студентів і переконаний, що за час навчання у іноземних вищих навчальних закладах вони «відточать» знання з іноземної мови, розширять перелік своїх контактів, які з часом переростуть у ділові.

Такої ж філософії дотримується й Сумський державний університет. Серед студентів СумДУ все більше стає популярним отримувати подвійну освіту – у своєму навчальному закладі та європейському – за спеціальними магістерськими програмами «подвійних дипломів». На п’ятому курсі вони перебувають на навчанні за кордоном в університетах Німеччини, Польщі, Литви, Болгарії, Російської Федерації, Китаю, США та  інших держав, а у СумДУ здобувають освіту за допомогою сучасних дистанційно-комунікаційних технологій. Подібні програми дозволяють  отримувати два дипломи – вітчизняний і закордонний – майже одночасно.

«Із двома дипломами студент буде більш конкурентоздатним у нашій державі й на зарубіжних ринках праці», - зауважив Сергій Баранов-Мохорт. – «Важливо, щоб наші студенти, отримавши освіту за кордоном (за бюджетні або власні кошти), хотіли повернутися в Україну, а вона б, у свою чергу, з нетерпінням чекала і прийняла їх», - підсумував радник Міністра освіти і науки, молоді та спорту України.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]