Дата публікації:
27 липня 2012
Кількість переглядів:
677
Поділитися:

Протягом місяця – з 25 червня по 20 липня – студенти та аспіранти факультетів економіки та менеджменту й електроніки та інформаційних технологій Сумського державного університету були стипендіатами літньої академії Університету Кобленц-Ландау (м. Кобленц, Німеччина).

Слухачі мали змогу навчитися нового на курсах відомих професорів. Поряд із німецькими викладачами заняття проводили й поважні науковці з інших університетів світу. До того ж, програма академії включала й виїзди учасників до відомих європейських міст – Брюссель, Кельн, Амстердам та інших, а також ознайомчі тури Німеччиною уздовж величного Рейну.

Навчальна програма академії у цьому році пропонувала вибір дисциплін за трьома напрямками: менеджмент, інформаційні системи та веб-науки. Усі курси викладалися англійською мовою. Крім того, учасникам пройшли початковий курс німецької мови.

Слухачі СумДУ повернулися на батьківщину із новими знаннями та креативними планами, отримавши професійний досвід у європейському виші. «Навчання у Німеччині відрізняється від вітчизняного своєю демократичністю й гнучкістю. Студенти мають абсолютну незалежність у вирішенні поставлених задач і це виховує почуття відповідальності за якість майбутнього результату, який у них неодмінно впроваджується у життя», – зазначила магістрантка СумДУ Аліна Лавриненко. За її словами, участь у літній академії відкрила безліч нових можливостей для реалізації себе як професіонала.

Нагадаємо, що Університет Кобленц-Ландау є давнім партнером Сумського державного університету. Завдяки плідній співпраці, німецький виш надає учасникам від СумДУ повні та часткові стипендії на участь у літній академії.

За словами організатора, начальника відділу міжнародного співробітництва Костянтина Кириченка, програми міжнародної академічної мобільності є невід’ємним атрибутом Європейського освітнього простору, до якого належить Україна: «Навчання в літніх академіях та школах надає слухачам можливість отримати додаткові кредити, збагатити свій навчальний досвід знаннями та практичними навичками за своїм професійним спрямуванням».

Сумський державний університет надає можливість студентам та аспірантам навчатися, проходити стажування та практику за кордоном. Щорічно представники всіх інститутів та факультетів СумДУ беруть участь у різноманітних програмах міжнародної академічної мобільності у країнах Європейського Союзу, США, Канаді, Китаї, Російській Федерації тощо. Найбільш популярними є програми подвійних дипломів, включених семестрів, короткотермінового навчання та стажування і, звичайно, навчання у літніх школах та академіях провідних вишів світу.   

Сумський державний університет вітає учасників з успішним закінченням літньої академії та бажає їм подальшого успіху у навчанні та професійній діяльності!

Відділ міжнародного співробітництва
Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]