Дата публікації:
31 липня 2012
Кількість переглядів:
745
Поділитися:

За версією Інтернет-рейтингу Webom etrics Сумський державний університет впевнено утримується у десятці лідерів вітчизняної вищої освіти. Навчальний заклад знаходиться на 9-му місці  серед українських вишів. До того ж, він покращив свій результат у загальній таблиці університетів світу –  увійшов у перші дві тисячі університетів. Загалом рейтинг ранжує 12 тисяч вишів.

На результат впливає змістовна та інформаційна активність навчального закладу в Інтернет-просторі: враховується кількість проіндексованих пошуковою системою сторінок сайту, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсів та кількість завантажених на сайт файлів тощо.

Загалом університети України знаходяться на 14 місці серед усіх країн світу, Росія займає десяту позицію, а вищі навчальні заклади Польщі посіли сьому сходинку. П’ятірку країн-лідерів рейтингу очолили США, Китай, Японія, Німеччина та Великобританія.

Нагадаємо, рейтинг Webometrics складений дослідницькою групою Cybermetrics Lab при найбільшому в Іспанії дослідницькому центрі Consejo Superior de Investigaciones Cientificas (Вища рада з наукових досліджень). Webometrics Ranking публікує рейтингову таблицю двічі на рік.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]