Дата публікації:
08 серпня 2012
Кількість переглядів:
1024
Поділитися:

7 серпня сумський боксер, чемпіон світу з боксу, який представляє Україну на лондонських Іграх у ваговій категорії до 69 кг, магістрант Сумського державного університету переміг бронзового призера Олімпійських ігор у Пекіні, француза Алексіса Вастена та гарантовано змагатиметься у півфіналі за медаль.

Поєдинок складався нелегко для обох боксерів – француз виступав агресором, але постійно влучав у захист чемпіона, а українець, працюючи на контратаках, наносив супернику точні та сильні удари.

Уже з першого раунду Тарас Шелестюк почав пристрілюватися, але Алексіс Вастен активно переміщувався по рингу, втікаючи від ударів. Як результат перших трьох хвилин – 5:5. Напруга у другому раунді залишалася, але сумчанин почувався у ринзі впевненіше, хоча результат все ще змушував виривати перемогу в останньому раунді – 12:12. Закономірно, що найзапеклішими для боксерів виявилися останні три хвилини:  Тарас більш активно включився у роботу, почав зустрічати свого суперника і повертати удари за попередні раунди. Проте результат поєдинку оголосили нічийним – 18:18. Долю путівки у півфінал вирішували судді. Вони віддали перемогу Тарасу Шелестюку, у якого було більше чистих точних ударів. Нагадаємо, що наш боксер уже втретє зустрічався із французом і тричі перемагав його.

Відтепер Тарас Шелестюк доводитиме свою першість 10 серпня о 23.30 за київським часом під час боксерського поєдинку проти господаря Олімпіади Фредді Еванса, який, до речі, отримав суперечливу перемогу над канадцем Кустіо Клейтоном. За таких обставин, українцю доведеться  докласти чимало зусиль, щоб отримати перемогу над британцем у нього  вдома.

Уся Україна – від Путивля до Карпат – бажає Тарасу Шелестюку блискучої перемоги! Ми разом! Перемогу буде за нами!

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]