Дата публікації:
08 серпня 2012
Кількість переглядів:
682
Поділитися:

8 серпня у Сумському державному університеті відбувся випуск колишніх військовослужбовців, які завершили перепідготовку в рамках спільного проекту Міністерства соціальної політики України та ОБСЄ «Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовцям Збройних Сил України». Під час урочистої церемонії вручили свідоцтва та сертифікати 31 звільненому військовослужбовцю.

Протягом трьох місяців вони проходили навчання за спеціальністю «Організація та управління підприємствами малого та середнього бізнесу». Професійне та висококваліфіковане навчання випускників здійснював Центр післядипломної освіти СумДУ. За словами директора Центру Андрія Євдокимова, набуті знання, уміння й навички у подальшому допоможуть військовослужбовцям самореалізуватися та забезпечити матеріальне благополуччя їх родин.

Начальник Ресурсного та кар’єрного центру для звільнених військовослужбовців Збройних Сил України Олександр Коренчук зауважив, що університет надав необхідні умови й новітніх технології, щоб створити передумови для успішної адаптації і самореалізації слухачів: «Загалом цей проект допомагає звільненим військовослужбовцям отримати знання, які необхідні в бізнесі або в подальшому працевлаштуванні, адже курси сприяють розвитку сучасного мислення, стануть важливим етапом у їх соціальній та професійній адаптації до цивільного життя, допоможуть утвердженню у них відчуття впевненості у завтрашньому дні». 

За словами випускника цієї програми Андрія Вовка, розвиток сучасного суспільства потребує від людини навчання протягом життя: «Після звільнення з військової служби життя продовжується і кожен чоловік прагне продовжувати реалізовувати себе. Ці курси дозволяють таким людям тримати руку на пульсі сучасного життя».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]