Дата публікації:
11 серпня 2012
Кількість переглядів:
707
Поділитися:

10 серпня магістрант Сумського державного університету, чемпіон світу з боксу у ваговій категорії до 69 кг Тарас Шелестюк завоював бронзову медаль найпрестижнішого спортивного турніру – Олімпійських ігор. Для виходу у фінал йому не вистачило одного очка проти господаря – британця Фредді Еванса. Півфінальний поєдинок завершився із рахунком 10:11. У цьому бою Тарас Шелестюк протистояв не лише боксеру, а й переповненому залу «Саус Арени», який завзято підтримував свого земляка.

Перший раунд Фредді Еванс розпочав активно. Тарас виглядав сконцентровано й впевнено, але судді віддали ці три хвилини на користь британця зі значною перевагою – 4:1. Тарас зрозумів, що його путівка до фіналу залежатиме від переконливої перемоги над Евансом. І уже другий раунд Тарас вивів у нічийний рахунок – 4:4. Останню трихвилинку українець «висмикував» британця й зустрічав його ударами. У ринзі була справжня позиційна боротьба. Своєю волею до перемоги Тарас Шелестюк записав третій раунд на свою користь, але загальний рахунок був не втішним для України – 10:11. У результаті він завоював восьму бронзову медаль для нашої держави.

Нагадаємо, що на Олімпійських іграх у Лондоні Тарас Шелестюк розпочав боротьбу з 1/8 фіналу, де переміг боксера з Молдови Вісілія Бєлоуса з рахунком 15:7. У чвертьфіналі українець завершив бій внічию проти француза Алексіса Вастіна. Судді надали перевагу у цьому поєдинку сумському боксеру, який був більш точний у своїх атаках.

Вітаємо Тараса Шелестюка із високою спортивною нагородою! Україна, Сумщина та Сумський державний університет пишається своїм спортсменом!

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]