Дата публікації:
30 серпня 2012
Кількість переглядів:
5738
Поділитися:

29 серпня вчена рада Сумського державного університету внесла зміни до Положення про кредитно-модульну систему організації навчального процесі в СумДУ. За словами першого проректора Василя Карпуші, відтепер відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України № 384 від 29.03.2012 р. «Про затвердження форм документів з підготовки кадрів у вищих навчальних закладах І-IV рівнів акредитації» оцінювання навчальних досягнень студента з дисципліни здійснюватиметься за шкалою R від 0 до 100 балів.

Встановлено таке співвідношення між рейтинговими балами (R), оцінками ECTS-шкали та національною п’ятибальною шкалою оцінювання:

 

Сума балів(R)

ОцінкаECTS

Оцінка за національною шкалою

Визначення

90-100

A

5 (відмінно)

Відмінне виконання лише з незначною кількістю помилок

82-89

B

4 (добре)

Вище середнього рівня з кількома помилками

74-81

C

В загальному правильна робота з певною кількістю помилок

64-73

D

3 (задовільно)

Непогано, але з незначною кількістю недоліків

60-63

E

Виконання задовольняє мінімальні критерії

35-59

FX

2 (незадовільно)

Можливе повторне складання

0-34

F

Необхідний повторний курс з навчальної дисципліни

 

Ректор СумДУ, професор Анатолій Васильєв вручив атестати профессора та доцента. Вчена рада вшанувала хвилиною мовчання знаних і поважних науковців, ветеранів праці Сумського державного університету – Анатолія Олександровича Євтушенка та Олега Федоровича Балацького, які, на жаль, уже не зможуть передати свої знання студентам із цього навчального року. Світла їм пам’ять…

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]