Дата публікації:
04 вересня 2012
Кількість переглядів:
735
Поділитися:

На традиційній конференції співробітники, викладачі, проректори та ректор Анатолій Васильєв підбили підсумки роботи Сумського державного університету за 2011-2012 рік та визначили основні завдання на новий навчальний.

Про досягнення та плани на майбутнє з питань організаційного та навчально-методичного забезпечення навчального процесу та формування контингенту студентів доповів перший проректор СумДУ Василь Карпуша. «Результати вступної кампанії 2012 року можна по праву можна вважати успішними. Сумський державний університет повністю виконав план держзамовлення за всіма освітньо-кваліфікаційними рівнями», - зауважив перший проректор. За його словами цьогоріч на перший курс зараховано на 33% більше студентів, ніж у минулому. А за спеціальністю «Медико-профілактична справа» та за напрямком підготовки «Реклама та зв’язки з громадськістю» прийом абітурієнтів здійснювався вперше. Також Василь Карпуша виокремив юридичний факультет та факультет іноземної філології та соціальних комунікацій як такі, що на 100% впоралися із заповненням ліцензійних обсягів.

Проректор з наукової роботи Анатолій Чорноус наголосив про важливість виконання обсягів госпдоговірної та грантової тематики як можливість додаткового працевлаштування викладачів, аспірантів та студентів, покращення матеріальної бази наукових досліджень, а також як спосіб нарощування позитивної динаміки розвитку СумДУ та досягнення передових позицій у світових рейтингах. «За інформацією бази даних SCOPUS Сумський державний університет посідає 16 місце серед усіх ВНЗ за кількістю цитувань світовою науковою спільнотою публікацій науковців університету та 16 місце за індексом Гірша», - зауважив Анатолій Чорноус.

Покращення професіоналізму науково-педагогічних кадрів та повноцінне використання технічних ресурсів в університеті, на думку проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та технічного забезпечення Володимира Любчака, сприятиме ефективному впровадженню інноваційних методик навчання студентів та якісній щоденній роботі науково-виробничого організму університету. «Розвиток web-системи СумДУ дозволить відповідати вимогам сучасності та стане запорукою розбудови університету європейського типу», - наголосив Володимир Любчак.

Ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв подякував та закликав трудовий колектив вишу не тільки утримати вагомі позиції у світових рейтингах, але й побажав, щоб стабільність переростала у впевнений розвиток усіх сфер діяльності університету. «Робота університету, наче злагоджений оркестр, - зауважив ректор.  Треба постійно натискати потрібні клавіші, аби зіграти мелодію. А тому говорити про успішність навчального закладу можна буде лише при умові напруженої та відповідальної роботи всіх членів колективу СумДУ», - сказав ректор Анатолій Васильєв. 

Минулий навчальний рік став успішним за багатьма показниками. Нагадаємо, що  студенти СумДУ вибороли 42 призових місця на всеукраїнських студентських олімпіадах, що є одним із найкращих показників у державі та найбільшим показником за всю історію участі студентів СумДУ в олімпіадах. За підсумками загальнонаціонального рейтингу Сумський державний університет займає авторитетну третю позицію у групі «Класичних університетів». Репозитарій Сумського державного університету підтвердив свою першість і за результатами світового Інтернет-рейтингу Webometrics 2012 визнаний найкращим в Україні.

 

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]