Дата публікації:
06 вересня 2012
Кількість переглядів:
986
Поділитися:

5 серпня у Сумському державному університеті відбулася інтерактивна прес-конференція з магістрантом Сумського державного університету, який завоював восьму бронзову медаль для України на ХХХ Літніх Олімпійських Іграх у Лондоні, чемпіоном світу у ваговій категорії до 69 кг, багаторазовим чемпіоном України – Тарасом Шелестюком.

Про найпрестижніші змагання сучасності – Олімпійські ігри – та про спорт для справжніх чоловіків – бокс також говорили заслужений тренер України, тренер Тараса – Володимир Вінніков, проректор СумДУ ­– Олександр Бріжатий, студенти-журналісти та студенти спеціальності «Переклад» СумДУ, які забезпечили синхронний переклад онлайн-зустрічі. Технічний супровід конференції забезпечила група Інтернет-телебачення Центру вебометрії та веб-маркетингу СумДУ.

Особливості підготовки до Олімпіади, помилки, яких припускався Тарас Шелестюк у своїх поєдинках, стратегія ведення поєдинків, об’єктивність суддів – далеко не весь перелік запитань, які цікавили присутніх та глядачів онлайн-заходу. Зокрема гості говорили про амплуа Тараса в ринзі, як допомагає тренер в періодах між раундами, і про те, що відбувалося за кулісами Олімпійський ігор.

Усі бажаючі мали ексклюзивну можливість поставити запитання Тарасу чи його тренеру та отримати автограф, зателефонувавши до студії. Володарі найцікавіших запитань про ставлення мами чемпіона до його професії та про те, як тренер Тараса долає шалені переживання під час боїв отримали подарунки – іменні сувенірні рукавички від чемпіона.

У ході зустрічі аудиторія мала можливість познайомитися не тільки із Тарасом Шелестюком – спортсменом, який відстоює честь України і Сумщини на серйозних змаганнях, але й із Тарасом – студентом СумДУ, в якому отримує ступінь «магістра» зі спеціальності «Медіакомунікації». «Те, що Тарас – студент Сумського державного університету – одного з найкращих вищих навчальних закладів на Сумщині – не випадковість, а закономірність», - зауважив проректор Олександр Бріжатий. За його словами, Тарас як студент дуже здібний. Незважаючи на щільний графік тренувань та виступів, він на рівні з іншими вчасно виконує усі завдання та відповідально ставиться до навчання.

Нагадаємо, що на офіційному сайті університету www.sumdu.edu.ua кожен міг переглянути онлайн-трансляцію заходу. Упродовж півторагодинного ефіру було зафіксовано близько 2000 тисяч переглядів у мережі. Також до перегляду інтерактивної зустрічі долучилися глядачі із Німеччини, Італії, Чехії, Туреччини, Росії, Білорусії, Канади, США та інших  країн світу.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]