Дата публікації:
17 вересня 2012
Кількість переглядів:
860
Поділитися:

Науковці Сумського державного університету взяли участь у засіданні «круглого столу», присвяченого викоріненню дерев біля озера Чеха. Вони стурбовані високою інтенсивністю вирубки насаджень.

За словами доцента кафедри прикладної екології СумДУ Сергія Шевченка, інтенсивна вирубка верб біля озера Чеха – екологічне лихо. Ця ділянка – біоплато, яке підтримує чистоту води в озері. Замість того, щоб радитися з екологами, влада звертається до будівельників. «Я бачу проблему прийняття владних рішень, коли їх приймають чиновники, які не компетентні в цих питаннях. Набагато легше запобігти екологічній катастрофі, ніж боротися з її наслідками. Кілька років тому при міській раді було створено екологічну раду, але її ліквідували, оскільки її рекомендації йшли в розріз з адміністративними рішеннями», - наголосив науковець.

Із цим твердженням погодився і доцент кафедри прикладної екології СумДУ Дмитро Лазненко. Він констатував, що в місті є багато екологічних проблем, які можна вирішити порівняно невеликими зусиллями (змусити комунальні служби належним чином виконувати свої обов’язки). Інші – потребують значних фінансових ресурсів. Це стосується, наприклад, очисних споруд у місті.

Непропорційність зелених насаджень у місті, на думку науковців, ще одна нагальна проблема у місті, яка потребує негайного вирішення. Аби виправити ситуацію доцент кафедри економічної теорії СумДУ Надія Костюченко запропонувала внести зміни до генерального плану Сум.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]