Дата публікації:
18 вересня 2012
Кількість переглядів:
1047
Поділитися:

18 вересня Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник та голова Сумської обласної державної адміністрації Юрій Чмирь перерізали стрічку та відкрили для студентів, викладачів та співробітників Сумського державного університету двері нового навчально-наукового корпусу. Від імені будівельників символічний ключ від корпусу вручено студентському ректору та голові студентської профспілки.

За останні роки на побудову нового навчально-наукового корпусу було виділено понад 28 млн. грн., із яких майже 13 млн.  грн. – кошти загального фонду державного бюджету України, що є реальним прикладом державної підтримки вищої освіти.

Ректор університету Анатолій Васильєв висловив щиру вдячність Президенту України, уряду, особисто Міністру та голові Сумської обласної державної адміністрації, іншим представникам обласної влади за підтримку у вирішенні всіх без винятку питань, пов’язаних з будівництвом: «Динаміка розвитку університету в останні роки – а це і зростання обсягів науково-дослідної роботи, збільшення контингенту іноземних студентів, розширення міжнародного співробітництва і грантової роботи, розвиток спорту та інших сторін діяльності – зумовило потребу у нарощуванні матеріальної бази». Ректор запевнив, що університет не зупиниться в своєму активному поступі і надалі втілюватиме почесну  місію служіння освіті, науці, молоді, суспільству.

У вітальному слові Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник зазначив: «Я щиро радий, що на сьогодні в  Україні існує низка пускових проектів нових корпусів такого масштабу і Сумський державний університет завершив своє будівництво першим. Мені приємно, що університет постійно розвивається, ставить перед собою високі цілі та досягає їх своєю наполегливою працею». 

Голова обласної державної адміністрації Юрій Чмирь наголосив, що побудова нового корпусу є прикладом плідного поєднання зусиль державної і обласної влади у справі підтримки освіти і створення умов для самореалізації молоді. «Сумська область, яка сьогодні інтенсивно розвивається, залучає іноземні інвестиції, потребує сьогодні кваліфікованих фахівців. Влада й надалі буде працювати  у цьому напрямку», - зазначив голова ОДА.

На зустрічі із викладачами та студентами університету Дмитро Табачник обмінявся думками з приводу здобутків, перспектив та проблем розвитку освіти в Україні. Серед досягнень Дмитро Табачник виокремив принципово нові підходи до організації освіти: «Здійснюється  укріплення «фундаменту» освіти – дошкільних закладів. На сьогодні функціонують майже 1000 дитсадків, створено біля 175 тисяч нових місць для навчання дошкільнят, активно впроваджується програма 100-відсоткової комп’ютеризації шкіл, викладання іноземної мови та інформатики з першого класу тощо. Відбувається реформування професійно-технічної освіти. Практично завершена програма «Шкільний автобус», - зауважив міністр.

Підтримка культу спорту у вищому навчального закладі, на думку Дмитра Табачника, це гарантія повноцінного розвитку сучасного студента. Згідно із новою державною програмою «3 х 27» починаючи з наступного року  планується будівництво у всіх обласних центрах країни потужних спортивних комплексів, які складатимуться із легкоатлетичного манежу, повноцінного басейну та льодового палацу. Так, у місті Суми в найближчі 2-3 роки  буде побудовано сучасний льодовий палац.

Голова Сумської ОДА Юрій Чмирь, зазначив, що такі підходи повністю відповідають амбітним планам області, і адміністрація готова долучитись до будівництва не лише льодового палацу, але й 50-метрового басейну з трибунами.

 Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник та голова Сумської ОДА Юрій Чмирь відповіли на запитання учасників зустрічі.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності СумДУ

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]