Дата публікації:
24 вересня 2012
Кількість переглядів:
814
Поділитися:

21 вересня у Сумському державному університеті відбулося офіційне вручення дипломів першим випускникам спеціальності «Державна служба». Четверо студентів отримали диплом із відзнакою. Серед випускників – не лише молоді фахівці, але й досвідчені держслужбовці.

Упродовж 2011-2012 навчального року група у складі 21 студента набувала теоретичних та практичних знань із державного управління творчого, ефективного і результативного виконання управлінських функцій та сталого регіонального розвитку на основі європейських стандартів.

Ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв зауважив: «Перший випуск відкриває нові можливості для тих, хто навчається за спеціальністю «Державна служба» та надає переваги для вишу, який забезпечує підготовку таких кадрів – ліцензування заочного навчання за цим напрямком, збільшення державного замовлення тощо».

Із випуском магістрів-держуправлінців СумДУ привітав і заступник голови, керівник апарату Сумської обласної державної адміністрації Олександр Цупро: «Сьогодні ми отримали нову плеяду держуправлінців – майбутнє нашого регіону. Вони неодмінно зорієнтують розвиток Сумщини у напрямку перспектив та нових можливостей».

За словами начальника управління державної служби України в Сумській області Олени Демченко, завдяки цьому випуску держслужбовців до лав Сумської облдержадміністрації приєднаються сучасні, молоді та креативні управлінські кадри, які забезпечать реалізацію адміністративних реформ, проголошені Президентом України Віктором Януковичем та Премєр-міністром України Миколою Азаровим як першочергові для впровадження в життя.

Завідувач кафедри управління СумДУ Олександр Теліженко запевнив, що кафедра ставить перед собою амбітні завдання і готова до їх вирішення, а  перший випуск магістрів – яскравий приклад. У планах на майбутнє – відкриття спеціалізованої вченої ради та нарощування кадрового потенціалу.

Нагадаємо, що програма спеціальності «Державна служба» спрямована на підготовку фахівців для роботи на посадах I-IVкатегорій державної служби, служби в органах місцевого самоврядування та інших державних установах та організаціях, на які поширюється дія Закону України «Про державну службу».

Навчання за цією спеціальністю передбачає поєднання глибокої теоретичної підготовки з набуттям практичних навичок та вмінь у сфері державного управління. Особлива увага приділяється питанням аналізу державної політики, стратегічному плануванню, технології управління й прийняття управлінських рішень, менеджменту організацій, механізмам взаєморозуміння в управлінському спілкуванні, етиці державного службовця, стилю роботи керівника тощо.

Відділ інфомаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]