Дата публікації:
24 вересня 2012
Кількість переглядів:
745
Поділитися:

Співробітник Центру соціально-гуманітарних аспектів регіональних досліджень Сумського державного університету, стипендіат програми Фонда Віктора Пінчука «Завтра.UA» Микола Назаров взяв участь у ІХ Ялтинській щорічній зустрічі «Україна і світ: долаючи завтрашні виклики разом».

Вона проходила у період 13-16 вересня у Лівадійському палаці Ялти. Форум відкрили Президент України Віктор Янукович і Прем’єр-міністр Туреччини  Реджеп Таїп Ердоган. Серед учасників – понад 200 провідних представників політичних, ділових і громадських кіл із-понад 20 країн світу, які обговорювали основні глобальні виклики та їх вплив на Європу, Україну та світ.

Також у дискусіях взяли участь екс-президент Світового банку Роберт Зеллік; колишній директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан; екс-віце-прем’єр-міністр Росії Олексій Кудрін; комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле; заступник Генсека ООН, член парламенту Індії Шаші Тарур; засновник і генеральний директор Лабораторії Касперського Євген Касперський, радник Президента США з національної безпеки (2001-2005), доктор Кондоліза Райс та інші.

Загалом робота Форуму присвячувалася обговоренню майбутнього світової економіки, питаннь нового світоустрою та безпеки, можливим моделям розвитку капіталізму. Серед тем дискусій – майбутнє Європейського Союзу, енергетичні проблеми, а також внутрішні і зовнішні виклики, які нині стоять перед Україною.

 «Участь молоді в таких заходах дає можливість ширше поглянути на світ, проблеми та спільно знайти шляхи їх вирішення. Це були незабутні три дні Форуму, після яких вже по-іншому розумієш світові процеси», – зауважив Микола Назаров.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]