Дата публікації:
25 вересня 2012
Кількість переглядів:
852
Поділитися:

Випускник аспірантури кафедри прикладної гідроаеромеханіки факультету технічних систем та енергоефективних технологій Маджид Асадіпур взяв участь у перекладі книг учених Сумського державного університету персидською мовою.

Серед них – «Розрахунок та проектування відцентрованих насосів» (Н. К. Ржебаєва) та «Теорія турбокомпресорів» (М. В. Калінкевич, О. Г.  Гусак). Остання книга містить доопрацювання вчених Миколи Калінкевича та Олександра Гусака, яке відображає нове бачення теорії турбокомпресорів. Ці посібники стали цінним доповненням до вивчення інженерських дисциплін іранськими студентами.Найближчим часом планується видання підручника українською мовою з грифом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. 

Сьогодні, Маджид Асадіпур – керуючий директор (CEO) компанії TODAN в Ірані, яка спеціалізується на розробці нових енергетичних наук, член Міжнародного комітету Відносини Ірану Wind Energy Association. Свою кар’єру пов’язав із нафтовою та газовою промисловістю, гідравлікою та пневматикою системи, займав різні інженерні посади. Має досвід у проектуванні трубопроводів, суден, насосів, компресорів і газових турбін.

Ступінь «бакалавра» з машинобудування (гідравлічні і пневматичні машини) Асадіпур здобув у Національному технічному університету України Київського політехнічного інституту, «магістра» – у Сумському державному університеті, де нещодавно успішно завершив навчання в аспірантурі. Завдяки СумДУ він видав два посібники: «Розрахунок і проектування відцентрових насосів» і «Теорія турбокомпресорів».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]