Дата публікації:
28 вересня 2012
Кількість переглядів:
831
Поділитися:

Із 23 по 26 вересняв рамках міжнародного науково-технічного співробітництва із науковцями Інституту фізики ім. Дж. Лармора та Університету Лорієн у м. Нансі (Франція) кафедру прикладної фізики факультету електроніки та інформаційних технологій відвідали доктор філософії, асоційований професор Тома Хаует та аспірант Хамідреза Ширзадфар – випускник магістратури кафедри прикладної фізики 2010 року.

Для науковців, аспірантів і студентів п’ятого  курсу вони прочитали три лекції на теми: «Історія та напрями наукових досліджень Університету Лорієн», «Дослідження в галузі спінтроніки в Інституті фізики ім. Дж. Лармора» та «Метод високощільного запису інформації на магнітних носіях».

Також учасники зустрічі обговорили результати експериментальних досліджень, проведених в університетах у 2012 році та питання подальшого співробітництва. Як результат, керівники кафедри отримали згоду на зарахування аспіранта другогоабо третього курсу для навчання в аспірантурі Університету Лорієн протягом одного року або одного кандидата наук для навчання за програмою «Postdoc».

У рамках програми візиту була організована зустріч із проректором з наукової роботи СумДУ професором А. М. Чорноусом, а також екскурсія університетом.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]