Дата публікації:
28 вересня 2012
Кількість переглядів:
750
Поділитися:

Із 17 по 21 вересня делегація факультету технічних систем та енергоефективних технологій Сумського державного університету пройшла стажування у наукових лабораторіях Інституту верстатів Університету Штутгарту (Німеччина).

Студенти, аспіранти та викладачі прослухали курс лекцій «Інноваційні технології у машинобудуванні». Німецькі професори розповіли про сучасний розвиток металорізальних верстатів та нові тенденції при обробці композиційних матеріалів. Окрему увагу лектори приділили темі організації наукового та навчального процесів студентів у німецьких вишах.

У рамках візиту сторони обговорили та підписали спільний проект між СумДУ та Інститутом верстатів Університету Штутгарту з приводу участі у конкурсі спільних українсько-німецьких науково-дослідних проектів у 2013-2014 роках за темою «Розробка концепту визначення механічних властивостей ізотропних пластичних матеріалів з випробувань по різанню». А також досягнули домовленості щодо підтримки участі СумДУ у конкурсі німецької служби академічних обмінів DAAD.

Під час перебування у Німеччині ТеСЕТівці відвідали Міжнародну виставку металообробного обладнання та технології «AMB Stuttgart – 2012» та ознайомитися з моделями сучасних високопродуктивних свердлильних і зубообробних верстатів, багатофункціональних токарних, фрезерних, електро-фізико-хімічних верстатів тощо. Також побували на заводі Audi AGта побачили на власні очі весь процес виробництва та складання автомобілів.Не менш захоплюючим видалася екскурсія і до музею компанії Mercedes-Benz.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]