Дата публікації:
01 жовтня 2012
Кількість переглядів:
955
Поділитися:

Голова профкому СумДУ Валентина Боровик та голова Профспілкової організації студентів Сумського державного університету Ганна Яковлева взяли участь у XXV з’їзді Євразійської асоціації профспілкових організацій університетів (ЄАПОУ) на тему «Профспілки в глобальному світі: стан і тенденції», присвячений 25-річчю ЄАПОУ. Зустріч відбулася на базі Московського державного університету імені М. В. Ломоносова.

У роботі з'їзду взяли участь і 59 профспілкових організацій співробітників та студентів із 48 університетів Азербайджану, Білорусії, Казахстану, Киргизії, України, Росії, Республіки Абхазія, Литви та Придністровської Молдавської Республіки.

На секції профспілкових організацій співробітників із доповіддю виступила голова профкому СумДУ Валентина Боровик, а також представники профспілок Казахського державного університету імені аль-Фарабі, Донецького національного університету, Волгоградського державного університету, Північного (Арктичного) федерального університету імені М. В. Ломоносова та інших. Голова профспілкової організації студентів СумДУ Ганна Яковлева доповідала на секції профспілкових організацій студентів. Делегати обговорили питаннястипендіального забезпеченнястуденів, включення навчання до трудового стажу, запровадження єдиного мінімуму оплати за навчаннятощо.

За результатами з’їзду Євразійською асоціацією профспілкових організацій університетів прийнято рішення:

  • надалі забезпечувати єдиний гуманітарний простір і розвиток мережевої взаємодії профспілкових організацій в інтересах взаємовигідного та плідного співробітництва університетів;

  • удосконалювати форми роботи профспілкових організацій в умовах модернізації освіти та реструктуризації вишів;

  • шукати інноваційних шляхів діяльності з метою зняття негативних соціально-економічних наслідків модернізації та інтернаціоналізації освіти тощо.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]