Дата публікації:
03 жовтня 2012
Кількість переглядів:
715
Поділитися:

Наприкінці вересня делегація Сумського державного університету брала участь у міжнародному проекті «Медіа в перехідний період», перший етап якого проходив у м. Вроцлав (Польща) за участі науковців із Латвії, Польщі, Росії, Швеції та України. Темою обговорення стала цензура, шляхи та способи її подолання в країнах Центральної та Східної Європи. Розглядалися проблеми, які доводиться вирішувати засобам масової інформації в кожній із країн-партнерів.

Латвію презентували представники школи бізнесу Туріба, Польщу – Інституту східних досліджень, Росію – Санкт-Петербурзького державного університету, Швецію – університету Уппсали, центр Росії та Євразії. Україну та Сумський державний університет представляли завідувач кафедри журналістики та філології, професор Олена Ткаченко, доцент кафедри Володимир Садівничий, магістрант спеціальності «Медіакомунікації» Людмила Дудченко та начальник відділу інформаційно-рекламної діяльності Інна Битюк.

Важливим аспектом полілогу в Польщі став обмін досвідом між вченими та практиками, а також аналіз інформаційного середовища. У ході семінарів учасники звертали увагу на гостру необхідність конструктивно працювати разом, обмінюватися досвідом незалежно від географічного чи професійного кордонів. Зацікавив досвід Польщі та Латвії, які успішно пройшли процес переходу від цензури «комуністичної» до її розуміння в умовах демократії.

Важливим у проекті є створення так званої мережі, яка об’єднує медівників та вчених із різних країн. На чергових етапах проекту, які відбудуться в Ризі, Сумах та Санкт-Петербурзі, розглядатимуть питання журналістики як четвертої влади, її роль у ХХІ столітті, особистої безпеки та професійних ризиків, з’ясовуватиметься, як впоратися з розслідуванням і написанням матеріалів на потенційно ризиковані теми, можливості досягти редакційної незалежності.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]