Дата публікації:
16 жовтня 2012
Кількість переглядів:
717
Поділитися:

Доктор економічних наук,  професор кафедри економіки та бізнес-адміністрування Сумського державного університету Ірина Сотник отримала грант Президента України докторам наук для здійснення наукового дослідження «Фундаментальні засади управління екологічно спрямованою дематеріалізацією соціально-економічних систем».

 Також відповідно до розпорядження Президента України «Про призначення грантів Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених на 2012 рік» грант отримали наступні співробітники СумДУ: завідувач секцією інформаційних технологій проектування кафедри комп’ютерних наук Олександр Бондар, докторант кафедри моделювання складних систем Яків Ляшенко та в.о. завідувача кафедри гігієни та екології з курсом мікробіології, вірусології та імунології Максим Погорєлов.

Олександр Бондар досліджуватиме вплив зв’язності термопружних полів на розподіл напружень в елементах просторових конструкцій. Яків Ляшенко вивчатиме феноменологічну теорію межового тертя у трибологічних наноситемах, а Максим Погорєлов проводитиме наукові дослідження з розроблення та клінічних досліджень нанокомпозитних матеріалів для медицини.

Нагадаємо, що гранти Президента України для молодих вчених та докторів наук надаються щорічно для підтримки актуальних, значущих наукових проектів.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]