Дата публікації:
17 жовтня 2012
Кількість переглядів:
1000
Поділитися:

17 жовтня Сумський державний університет приймав голів обласних рад директорів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації зі всієї України за участю завідувача сектору з питань підготовки молодших спеціалістів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Євгена Карпенка та заступника голови Сумської обласної державної адміністрації Тамари Іщенко.

На засіданні Спілки голів обласних рад директорів розглядали статистичні дані МОНмолодьспорту за підсумками вступної кампанії 2012 року, обговорили основні помилки вищих навчальних закладів під час цьогорічної вступної кампанії, запропонували рекомендації щодо вдосконалення проекту умов прийому до вищих навчальних закладів у 2013 році, а також напрацювали сучасні вимоги до комплексного методичного забезпечення предметів спеціальностей у ВНЗ І-ІІ р. а. Голова ради директорів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації в Сумській області Микола Антиков поділився з присутніми досвідом роботи Сумської обласної Ради директорів та окреслив основні задачі на 2012-2013 навчальний рік.

Заступник голови Сумської облдержадміністрації Тамара Іщенко закликала гостей пізнати освітянську Сумщину, адже саме освіта – могутній чинник відтворення інтелектуальних сил суспільства, запорука громадянського миру та злагоди. «Проблеми освітянської галузі в кожному регіоні спільні, проте успіхи у нас різні. Сьогодні Сумщині є чим пишатися – відкриття нового навчально-виробничого корпусу в Сумському державному університеті, незабаром планується презентація модернізованого корпусу в Шосткинському інституті СумДУ, відкриття будинку дозвілля і творчості. Важливо, що на подібних нарадах ми маємо змогу поділитися кращими напрацюваннями в інших регіонах держави і в подальшому запровадити їх у себе», - зауважила посадовець.

За словами ректора Сумського державного університету Анатолія Васильєва, передусім сумський виш стоїть на позиціях якості освіти: «Сьогодні до складу СумДУ входять Конотопський  та Шосткинський інститути, а також Індустріально-педагогічний технікум, Політехнічний технікум, Хіміко-технологічний коледж, Машинобудівний коледж та Шосткинський професійний ліцей – і все це заради створення комплексних інтегрованих навчальних планів та надання якісних освітніх послуг».

Також під час Всеукраїнської наради директори вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації ознайомилися із матеріальною базою Машинобудівного коледжу СумДУ, потенціалом Сумського державного університету, переглянули презентацію ВНЗ І-ІІ р.а. Сумської області, здійснили екскурсію визначними місцями міста Суми, побували на місцевих підприємствах та відвідали місто партизанської слави – Путивль, де вони оглянули партизанську базу, краєзнавчий музей та Молчанівський жіночий монастир.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]