Дата публікації:
19 жовтня 2012
Кількість переглядів:
801
Поділитися:

16 жовтня заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту України, керівник апарату Петро Куліков урочисто вручив ректору Сумського державного університету Анатолію Васильєву диплом «Лідера національної системи рейтингового оцінювання вищих навчальних закладів України». Церемонія нагородження відбулася у рамках ІV Національної виставки-презентації «Інноватика в сучасній освіті» у Виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза».

Зокрема, СумДУ отримав почесну нагороду – золоту медаль лауреата конкурсу в номінації «Інновації у співпраці вищих навчальних закладів з ринком праці», а також – дипломом за «Активне упровадження інноваційних освітніх технологій». Від імені Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника ректор СумДУ отримав подяку за вагомий особистий внесок у розвиток і упровадження освітніх інновацій.

Нагадаємо, що за підсумками загальнонаціонального рейтингу СумДУ зайняв третю авторитетну позицію у групі «Класичних університетів». Показники критеріїв рейтингу свідчать, що навчальний заклад проявляє ініціативу щодо забезпечення успішних результатів таких показників діяльності вишу, як міжнародна активність, якість контингенту студентів та науково-педагогічного персоналу, якість наукової та науково-технічної діяльності, ресурсне забезпечення навчального процесу тощо. Рейтинг розроблено Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти МОНмолодьспорту України.

Рейтинг проводився у рамках проекту «Національна система рейтингового оцінювання вищих навчальних закладів» як реалізація одного із заходів Національного плану дій щодо впровадження Програми економічних реформ 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» з метою підвищення якості та конкурентоспроможності вищої освіти в Україні.

Загалом у рейтинговому оцінюванні взяли участь 229 вітчизняних вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації усіх форм власності та підпорядкування. Ранжування вишів здійснювалося на підставі опрацювання результатів діяльності й потенціалу за 2010 – 2011 навчальний та 2011 календарний рік.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]