Дата публікації:
22 жовтня 2012
Кількість переглядів:
657
Поділитися:

19-20 жовтня ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв взяв участь у міжнародній науковій конференції «Високі технології в наукових дослідженнях університетів: нанотехнології та наноматеріали, інформаційні технології, енергоефективність, технології високих наук». Вона проходила за ініціативи Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

До роботи конференції долучилися Перший заступник Міністра Євген Суліма, ректори та проректори з 96 вищих навчальних закладів України, відомі науковці з різних країн світу, представники промислових підприємств, бізнесу. Вони розглянулиосновні напрямки розвитку сучасної університетської науки та освіти, перспективи використання високих технологій на основі наноматеріалів, високотехнологічного екологічного обладнання з мінімальними енерговитратами, можливості створення сприятливого інвестиційного клімату для подальшого зближення освіти, науки і бізнесута сталого розвитку економіки України.

За словами Першого заступника Міністра Євгена Суліми, проведення конференції відповідає нагальним проблемам вітчизняного виробництва, розвитку освіти і науки: «Досвід провідних країн світу доводить, що університетська наука є фундаментальною складовою інноваційного розвитку держави: найбільші досягнення в розбудові економіки цих держав пов’язані з ефективним впровадженням наукових розробок університетських вчених». 

Учасники конференції впевнені, що доповіді допоможуть у подальшому розвитку університетської науки, її інтеграції з бізнесом, модернізації промисловості, а також впровадженню новітніх технологій у навчальні програми, що сприятиме підвищенню конкурентоздатності України.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]