Дата публікації:
22 жовтня 2012
Кількість переглядів:
800
Поділитися:

Студенти-програмісти Сумського державного університету разом із керівником Студентського наукового інформаційно-комп’ютерного центру СумДУ Сергієм Петровим  увійшли в десятку найкращих команд у півфіналі Чемпіонату світу з програмування в південно-східному європейському регіоні.

Паралельно із ним проходив фінальний етап Всеукраїнської олімпіади з програмування, у якому програмісти СумДУ, за рейтингом стали шостими. Змагання проходили на базі Вінницького національно технічного університету.

На змаганнях університет представляли три студентських команди: «OnFire», «Perpetuummobile» та «UFO drivers». Усього у чемпіонаті світу від регіону брали участь представники семи країн – Сербії, Румунії, України, Молдови, Турції, Болгарії та Македонії. Честь своїх держав відстоювали 230 команд студентів-програмістів. До фінальних змаганнях від цього регіону вийшли лише три держави – України (Київський національний університет імені Тараса Шевченка), Румунії (Політехнічний університет Бухаресту)  та Болгарії (Університет Софії).

За словами Сергія Петрова, увійти в десятку кращих європейських університетів на олімпіаді такого рівня та з такою високою престижністю у світовій спільноті – високий результат: «Досягти цього вдалося завдяки наполегливій та копіткій роботі студентів-програмістів, а також систематичній підтримці ректорату СумДУ». Крім того, під час проведення заходів олімпіади Петрову Сергію було вручено пам’ятний знак за значний вклад в розвиток олімпіадного програмування в Україні та в європейському регіоні.

Сумський державний університет вітає своїх студентів із черговим високим показником на міжнародних змаганнях із програмування та бажає їм подальших перемог на вітчизняному та зарубіжному ІТ-напрямку!

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]