Дата публікації:
24 жовтня 2012
Кількість переглядів:
742
Поділитися:

18-20 жовтня начальник відділу міжнародного співробітництва СумДУ Костянтин Кириченко відвідав Королівський технологічний університет у м. Стокгольм (Швеція), який є координатором проекту «Модернізація вищої інженерної освіти в Грузії, Україні та Узбекистані відповідно до технологічних викликів».

У ньому відбулася стартова зустріч по проекту, на якій презентували основні напрямки діяльності учасників, обговорили принципові етапи  та заходи, направлені на досягнення поставлених завдань.

Разом із Сумським державним університетом від України у реалізації проекту беруть участь Національна металургійна академія України, Луцький національний технічний університет та Запорізький національний технічний університет. З боку Європейського Союзу партнерами проекту, окрім координатора, є Університет міста Лідз (Великобританія), Університет міста Торіно (Італія) та компанія Delcam PLC (Великобританія).

Основними виконавцями від СумДУ є викладачі кафедри технології машинобудування, верстатів та інструментів під керівництвом доктора технічних наук, професора Вільяма Залоги, а також декан факультету технічних систем та енергоефективних технологій Олександр Гусак та інші представники факультету.

За словами Костянтина Кириченка, за результатами зустрічі Сумський державний університет має гідні позиції в проекті, основними завданнями якого є впровадження інноваційних навчальних підходів та методик, використання у ході досліджень сучасного обладнання університетів-партнерів: «Під час зустрічі з учасниками проекту  було досягнуто домовленостей про співпрацю й за межами гранту, зокрема у напрямку наукової роботи, організації програм академічного обміну тощо».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]