Дата публікації:
24 жовтня 2012
Кількість переглядів:
675
Поділитися:

22 жовтня проректор СумДУ Володимир Любчак та начальник відділу міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко взяв участь у роботі семінару для українських партнерів проектів-переможців 5-го конкурсу програми Темпус IV.

Як координатор програми Темпус від Сумського державного університету він успішно представив проекти, які реалізує виш. Організаторами заходу виступили Представництво Європейської Комісії в Україні, Національний Темпус-офіс в Україні та Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України.

Зауважимо, що на цьому етапі від України було понад 200 заявок за участю вітчизняних вищих навчальних закладів. Європейська Комісія підтримала лише 23, із яких у шести проектах бере участь Сумський державний університет – це найбільший показник серед усіх вишів України.

За словами Першого заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Євгена Суліми, СумДУ – яскравий приклад навчального закладу, в якому стрімко розвиваються інноваційні підходи в освіті й науці завдяки активному розвитку міжнародної діяльності: «У міжнародних проектах вони ставлять за мету не лише перейняти досвід європейців, а й діляться власними механізмами та методами, пропонують свій підхід до реалізації поставлених завдань».

Начальник відділу міжнародного співробітництва СумДУ Костянтин Кириченко наголосив, що з 2005 року університет бере участь у програмах Темпус, які фінансують найбільші за обсягом  та складом партнерства міжнародні освітні проекти з метою розвитку системи вищої освіти в країнах-партнерах, модернізації навчальних програм, укріплення зв’язків між вищими навчальним закладами та суспільством, а також створення умов для реалізації спільних науково-дослідних проектів.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]