Дата публікації:
31 жовтня 2012
Кількість переглядів:
771
Поділитися:

Упродовж двох днів – 29 і 30 жовтня – у літературній вітальні бібліотеки Сумського державного університету відбувалося святкуваня Вечора усіх святих – «Хеллоуіна». До організації свята долучилися працівники відділу позанавчальної роботи, департаменту міжнародної освіти та бібліотеки СумДУ.  

29 жовтня українського колориту до свята додали учасники гуртка «Краяни» (керівник Неля Лінькова), які розіграли справжнє театралізоване дійство за мотивами повісті Миколи Гоголя «Вечори на хуторі біля Диканьки». Тож на свято завітав справжній чорт, який вкрав місяць, і славнозвісна Солоха, яка поцупила зірки з неба. Також на урочистості злетілися відьми та влаштували співочий «шабаш». Зокрема, студенти почули історію виникнення свята Хеллоуіна, його сучасні традиції та звичаї, стали учасниками конкурсу скоромовок та вікторини.  

30 жовтня у літературній вітальні організатори свята приймали гостей-студентів спеціальності «Переклад» та частували новими «хеллоуінськими» забавами. На очах присутніх ведучі свята вирішили проекспериментувати та зварили із ока акули, жаб’ячих лапок, павуків та крові змії приворотне зілля. Осінній вечір усіх святих продовжив конкурс костюмів. Найкреативніших студентів нагородили смачними призами.

Після конкурсу «Передування кульки» учасники опинилися по вуха у борошні, адже замість обіцяних повітряних кульок студенти з усієї сили дмухали у тарілки з борошном. Ображених не було, адже що це за «Хеллоуін» без  витівок та жартів?!

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]