Дата публікації:
21 листопада 2012
Кількість переглядів:
1084
Поділитися:

Член правління громадської організації «Вікімедіа Україна» Сергій Петров презентував всесвітню ініціативу – «Вікіпрограму для вишів України» («Wikipedia Education Program»), а також провів майстер-клас з користування сервісами редагування Вікіпедії.

«Wikipedia Education Program» – освітня ініціатива, спрямована на залучення студентів до редагування Вікіпедії в рамках університетських курсів. За словами члена правління ГО «Вікімедіа Україна» Сергія Петрова, ця ініціатива є сучасним інструментом в організації навчального процесутарозвитку українського енциклопедичного продукту у світі.

««Вікіпрограма для вишів України» не тільки створить умови студентам для участі у міжнародному проекті, але й дозволить збільшити індекс цитування університету та його викладачів в Інтернет-мережі, розширити представництво університету в Вікіпедії та реалізувати просвітницьку функцію вишу», – зауважив представник ГО «Вікімедіа Україна».

Механізм реалізації програми в СумДУ передбачає навчання учасників основам редагування та створення статей, створення Вікі-клубів із залученням координаторів для консультування щодо правил та технічних особливостей користування Вікіпедією тощо.

Нагадаємо, «Вікіпедія»– це унікальний міжнародний інтернет-проект енциклопедії, доступний 282 мовами світу. За місяць на сайт заходить близько 400 мільйонів користувачів, щобознайомитися із 20 мільйонами статей.


Презентації:
БІБЛІОГАМУЗ (Бібліотеки, Галереї, Архіви та Музеї)
ОСВІТНЯ ПРОГРАМА ВІКІПЕДІЇ

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]