Дата публікації:
26 листопада 2012
Кількість переглядів:
941
Поділитися:

Магістранка факультету економіки та менеджменту Сумського державного університету Аліна Лавриненко взяла участь у програмі навчальних візитів до Польщі – «Study Tours to Poland», яка проходила у Гданську.

Студенти з України, Молдови, Росії та Білорусії ознайомилися із механізмами функціонування польських державних установ, громадських організацій, підприємств, вищих навчальних закладів та ЗМІ. Програма включала в себе лекції, дискусії, семінари та презентації. У рамках проекту відбулися зустрічі з мером Гданська, головою обласної ради та воєводства Поморської області.

Також студенти відвідали польські виші. Зокрема, у Гданському політехнічному університеті відбулася зустріч з екс-ректором та міністром освіти Польщі Едмундом Віттбродтом. На університетських зустрічах обговорювалися особливості навчання у Польщі, болонський процес, студентське самоврядування тощо.

За словами Аліни Лавриненко, зустрічі зі справжніми живими легендами та символами антитоталітарної боротьби – екс-Президентом Польщі та лауреатом Нобелівської премії миру Лехом Валенсою та чинним Маршалом сенату Польщі Богданом Борусевичем – вразили та запам’яталися найбільше.

Також під час візиту Польщі учасники проекту працювали в міжнародній групі зі створення соціально важливих проектів, здійснили навчальні екскурсії до Варшави, Гдині, Сопота, Прущ Гданського, а також – на стадіон «PGEArenaGdansk», де проходили матчі «Євро-2012».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]