Дата публікації:
28 листопада 2012
Кількість переглядів:
769
Поділитися:

22-23 листопада у Ризі кафедра журналістики та філології брала участь у семінарі «Журналістика як четверта влада. Яка роль журналістики у 21-му столітті?», що проходив у рамках проекту «Медіа у перехідний період».

Участь у вищезазначеній програмі взяли представники Інституту східних досліджень Вроцлавського університету (Польща), факультету журналістики Санкт-Петербурзького державного університету (Росія), центру Росії та Євразії Університету Упсала (Швеція) та факультет комунікативних наук університету Туріба (Латвія), який і приймав гостей.

Сумський державний університет представляли завідувач кафедри журналістики та філології, професор Олена Ткаченко, доцент Володимир Садівничий, начальник відділу інформаційно-рекламної діяльності Інна Битюк, студентка-магістранка спеціальності «Медіакомунікації» Людмила Дудченко. Це мережевий проект, мета якого – об’єднати науковців і практиків у діалозі з найважливіших проблем, що стоять перед засобами масової інформації.

Важливим аспектом семінару став обмін досвідом між ученими та журналістами-практиками у розумінні інформаційного середовища не тільки на національному рівні, але й на міжнародному. Під час робочого засідання учасники могли вислухати думки одне одного, прокоментувати, подискутувати.

Цікавими, наповненими фактами, інформативними стали виступи господарів: голови правління Латвійської асоціації журналістів, засновника і директора Балтійського центру журналістських розслідувань Інги Спріндж, керівника проекту в Національній раді електронних ЗМІ Латвії Зейни Кулкстен, редактора Латвійського радіо-4 Олексія Романова.

Журналістика як четверта влада: її вплив на суспільство, шляхи та засоби її захисту, визначення та пояснення її існування для суспільства і демократії – ось такі питання піднімалися для обговорення. Європейське медіаспівробітництво СумДУ, зокрема кафедри журналістики та філології, а також відділу інформаційно-рекламної діяльності покликане вирішувати назрілу необхідність конструктивної міждержавної співпраці у вирішенні питань розвитку журналістики.

Подальші робочі засідання учасників проекту відбудуться у Сумах (лютий 2013 року) та Санкт-Петербурзі (травень 2013).

Маргарита Рилова, Анастасія Нємцева,
Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]