Дата публікації:
03 грудня 2012
Кількість переглядів:
665
Поділитися:

Декан факультету економіки та менеджменту Сумського державного університету, д.е.н., проф. Ольга Прокопенко та доцент кафедри економічної теорії, к.е.н.  Вікторія Школа взяли участь у міжнародній програмі «Запрошений професор», відвідавши Гродненський державний університет імені Янки Купали. Проект «Запрошений професор» фінансується грантом Міністерства освіти Білорусії в рамках Державної програми розвитку вищої освіти у 2011-2015 роках.

На базі Гродненського вишу представники СумДУ провели «круглий стіл» на тему: «Перспективи співробітництва СумДУ і ГрДУ в сфері освіти й науки», де обговорили напрямки спільних наукових досліджень у рамках грантових програм, перспективи відкриття локальних центрів дистанційного навчання в Гродно, можливості залучення викладачів, аспірантів і студентів білоруського вишу до навчання, підвищення кваліфікації й стажування в сумському університеті тощо.

Також викладачі ФЕМу провели майстер-класи з організації дистанційного навчання, розробки й використання інноваційних технологій навчання, а для студентів 1–4 курсів факультету економіки та управління ГрДУ прочитали серію лекцій та консультацій. На факультеті економіки та управління ГрДУ представники сумського вишу пройшли стажування з викладання дисциплін на кафедрах комерційної діяльності і міжнародної економіки.

Серед основних напрямів розширення співробітництва українського і білоруського вишів визначено активізацію діяльності з подання спільних грантових заявок, проведення спільних конференцій, зокрема, в онлайн-режимі, та поширення програм академічного обміну.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]