Дата публікації:
04 травня 2011
Кількість переглядів:
4060
Поділитися:

Протягом 26-28 квітня на базі кафедри патоморфології Медичного інституту СумДУ пройшов ІІ тур Всеукраїнської олімпіади з патологічної анатомії. Усього в ній взяло участь понад 60 студентів з усіх медичних вузів України.

 Вперше в рамках олімпіади проходив конкурс з біопсійного дослідження операційного матеріалу. Він здійснювався в режимі он-лайн шляхом інтернет-конференції з онкологічного диспансеру. За словами учасників, це суттєвий прорив сучасних ІТ-технологій у навчальний процес для студентів-медиків і не у всіх вищих навчальних закладах  є такі можливості.

За результатами конкурсу перше командне місце отримали студенти Сумського державного університету, друге – Дніпропетровського медичного університету, третє – Львівського національного медичного університету. В індивідуальному заліку кращими були студенти Київського національного медичного університету ім. О.О.Богомольця (І місце), Сумського державного університету (ІІ місце), ХНМУ (ІІ місце), Дніпропетровського медичного університету (ІІІ місце), Тернопільського медичного університету (ІІІ місце), Запорізького медичного університету (ІІІ місце).

Члени журі (головний патологоанатом МОЗ України Діброва В.А, професор кафедри патоморфології ХНМУ Гаргін В.В, доцент кафедри патоморфології ТДМУ ім. І.Я.Горбачевського Волошин В.Д, завідувач кафедри патоморфології СумДУ, професор Романюк А.М.) відмітили високий рівень підготовки студентів з патологічної анатомії. Вони рекомендували продовжити проведення ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з патологічної анатомії на базі кафедри патоморфології Медичного інституту СумДУ.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]