Дата публікації:
14 грудня 2012
Кількість переглядів:
860
Поділитися:

12 грудня 2012 року відбувся вебінар «Методологія проекту: від запитів роботодавців до результатів в навчанні». Він проходив у рамках одного з поточних проектів програми Європейської Комісії Темпус, до яких залучено СумДУ, а саме «Кваліфікаційні рамки з напрямів «Інформатика» та «Менеджмент» згідно з Болонськими принципами».

У заході взяли участь представники консорціуму проекту, серед яких: World University Service (Австрія), Університет Кобленц-Ландау (Німеччина), Московський державний університет ім. Ломоносова, Московський державний університет управління, Московський державний гуманітарний університет, Самарський державний технічний університет, Нижегородський державний технічний університет ім. Алексєєва (Російська Федерація), Національний гірничий університет та Сумський державний університет (Україна).

Упродовж заходу учасники виступали з доповідями та обговорювали питання ефективної взаємодії між університетами та роботодавцями для формування компетенцій випускників за напрямками «Інформатика» та «Менеджмент», впровадження національних рамок кваліфікацій, модернізації галузевих стандартів освіти відповідно до європейських вимог.

Від СумДУ у вебінарі взяли участь проректор з науково-педагогiчної роботи, міжнародної діяльності та технічного забезпечення Володимир Любчак, начальник відділу міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко, завідувач кафедри управління Олександр Теліженко, доцент кафедри управління Вадим Лук’янихін, завідувач кафедри комп’ютерних наук Анатолій Довбиш таначальник  відділу з практики та інтеграційних зв’язків із замовниками кадрів Роман Васькін, які є членами відповідної робочої групи за цим проектом. Із основною доповіддю  виступив професор Олександр  Теліженко, який висвітлив проблемні питання взаємодії ВНЗ із роботодавцями, відповідності державних освітніх стандартів запитам ринку праці, а також необхідності модернізації навчальних програм у відповідності до європейських стандартів якості вищої освіти.

Нагадаємо, що партнерами СумДУ в цьому проекті є університети та інші організації Польщі, Німеччини, Австрії, Нідерландів, Італії, Словаччини, Росії та Вірменії.

 Докладніше про проект

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]