Дата публікації:
14 грудня 2012
Кількість переглядів:
751
Поділитися:

13 грудня вчена рада Сумського державного університету обговорила питання «Стану наукової діяльності та основні завдання на 2013 рік» та дійшла висновку, що протягом 2012 року в університеті  виконано значний обсяг робіт. Зокрема удосконалення  науково-навчально-виробничого комплексу, забезпечення підвищення ефективності наукових досліджень та впровадження нових розробок, їх розповсюдження та комерціалізацію.

«У порівнянні з 2011 роком зросли обсяги виконання робіт, які фінансуються за рахунок загального фонду державного бюджету Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, на 37 %. Кількість проектів, які з 1 січня 2013 року фінансуватимуться з державного бюджету, збільшилася з 17 до 20, а обсяг укладених договорів на науково-дослідні роботи, надання наукових послуг за госпдоговорами, державними та міжнародними грантами зріс на 6,5 %»,­­ – доповів проректор з наукової роботи Анатолій Чорноус. 

Серед наукових досягнень проректор виділив першу позицію СумДУ в рейтингу  МОНмолодьспорту України у 2012 році серед класичних університетів за обсягом господарських договорів і показником ефективності використання бюджетних коштів на виконання наукових досліджень і розробок. За підсумками участі у другому турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук студенти СумДУ вибороли 59 призових місць і вп’яте забезпечили лідерство нашого університету серед ВНЗ України.

Кількість публікацій у виданнях, які індексуються базою даних Scopus, зросла з 59 до 83, індекс Гірша університету підвищився з 15 до 16. Журнал «Нано- та електронної фізики» почав опубліковуватися у БД Scopus. Крім того, виконано чотири гранти Президента України для підтримки досліджень молодих вчених, а сьогодні в університеті реалізується чотири загально-університетські наукові міжнародні гранти та шістдесят індивідуальних.

Ректор СумДУ, голова вченої ради Анатолій Васильєв у своєму виступі зауважив: «Ми зобов’язані вийти на результати світового рівня і визнання світовою науковою спільнотою». На його думку, з метою сталого розвитку наукової діяльності вишу в 2013 році ректорат, директори інститутів, декани факультетів та завідувачі кафедр повинні продовжувати підвищення рівня науково-дослідних робіт та форм її реалізації, адже дорогу до успіху здолає тільки той, хто не зупиняється і  йде вперед.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]