Дата публікації:
18 грудня 2012
Кількість переглядів:
916
Поділитися:

У літературній вітальні бібліотеки Сумського державного університету за ініціативи працівників відділу позанавчальної роботи, бібліотеки СумДУ та учасників гуртка «Краяни» студенти СумДУ святкували День Андрія.

Дійство відбувалося у формі українських вечорниць. Господиня-розпорядниця познайомила всіх із календарними святами грудня. Студенти познайомилися із народними звичаями, старовинними обрядами часів язичництва та дізналися що таке «калита» і чому Апостола Андрія нарекли Первозванний.

На святі лунали народні українські пісні та прислів’я про Андрія, а учасники ворожили на судженого та суджену. Для цього розсівали коноплі та кидали чоботи.Також присутніх пригощали українськими варениками із різними обрядовими начинками, всередині яких були символічні «сюрпризи» – сіль, перець, цукерки, каблучки, ягоди, які передвіщали рід занять майбутніх суджених. Смачну «калиту» учасники дійства готували власноруч. Під час демонстрації краєзнавчого фільму «На Андрія» глядачів пригощали традиційними смачними пиріжками з маком.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]