Дата публікації:
18 грудня 2012
Кількість переглядів:
848
Поділитися:

На базі Сумського державного університету відбувся «круглий стіл» для освітян на тему: «Профілактика  насильства  в дитячому та молодіжному середовищі» за ініціативи кафедри філософії, політології та інноваційних соціальних технологій СумДУ у співпраці з Управлінням у справах сім’ї, дітей та молоді та Управління освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації. У заході взяли участь науковці, представники громадського сектору, влади, психологи та соціальні педагоги шкіл міста, представники учнівського самоврядування.

Керівник Координаційного центру гуманітарної політики СумДУ Ніна Світайло підкреслила актуальність питання протидії насильства та важливість організації системної співпраці різних ланок виховного процесу. Завідувач обласного центру практичної психології та соціальної роботи при Управлінні освіти і науки Сумської облдержадміністрації Ірина Марухіна презентувала свої методичні напрацювання з питань провокації та запобігання насильства в учнівському середовищі.

Про крокиСумДУ у напрямку  протидії насильству доповіли співробітники Центру підтримки сім’ї університету, закцентувавши увагу на потребі консолідації зусиль, залученні нових медіа для просвітницької роботи з батьками школярів. Фахівець кафедри філософії, політології та інноваційних соціальних технологій, співробітник Центру підтримки сім’ї Сумського державного університету Юлія Савельєва презентувала досвід Центру підтримки сім’ї та Психологічної служби по проведенню тренінгів для школярів з використанням методики життєвих навичок.

Для обговорення та надання пропозицій учасникам круглого столу було запропоновано концепцію Державної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року, яку представила старший викладач СумДУ  Андріана Костенко.

Також на заході відбулась презентація посібника «Як боротись з насиллям в школі», створений спільними зусиллями науковців Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка та Управління у справах сім’ї, дітей та молоді Сумської облдержадміністрації. Автори запропонували адаптувати досвід США до вітчизняної практики, зокрема, залучення поліцейських до профілактичної роботи в школах.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]