Дата публікації:
20 грудня 2012
Кількість переглядів:
929
Поділитися:

Магістрантка секції «Інформаційні технології проектування» кафедри комп’ютерних наук Аліна Чередниченко проходить стажування в Університеті Мак Мастеру Канаді. Вона підвищує свою майстерність на кафедрі комп‘ютерних обчислень та програмного забезпечення  під керівництвом професора Антуана Деза.

На сьогодні Аліна Чередниченко є науковим співробітником Сучасної лабораторії оптимізації. Партнерами цієї лабораторії виступають такі визначні ІТ компанії, як IBM, Bell Canada, Motorola, а також канадські націоналні установи NSERC, Fields Institute, Mprime, Mitacs. Лабораторія займається розробкою чисельних оптимізаційних методів та нового програмного забезпечення на їх основі. Ці методи застосовуються в медицині для оптимізації планування радіаційної терапії при лікуванні онкозахворювань, у фінансовій сфері – для оптимізації ризиків, в інженерії  - для розробки нових видів літаків та транспортних засобів, в радіоелектроніці – для розробки та мініатюризації мікросхем зі зменшеною тепловіддачею.

Для підвищення рівня знань в галузі математичного та комп’ютерного моделювання, інформаційних технологій Аліна Чередниченко відвідує лекції видатних професорів цього навчального закладу, серед яких і курс “Дослідження операцій” Антуана Деза. Також магістранта СумДУ бере участь у наукових семінарах кафедри  та лабораторії оптимізації.

Нагадаємо, що Університеті Мак Мастер урейтингу Times Higher education посідає четверте місце в Канаді та 65-те –  у світі. Тут вивчають та проводять дослідження з фізики, хімії, інженерії, комп‘ютерних наук, біології, медицини, економіки, психології, релігії, мистецтва, юриспруденції.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]