Дата публікації:
24 грудня 2012
Кількість переглядів:
704
Поділитися:

Аспіранти кафедри прикладної фізики факультету електроніки та інформаційних технологій Сумського державного університету Дмитро Костюк та Сергій Булатов уже другий місяць проходять стажування в Інституті фізики Університету ім. Й. Гутенберга у місті Майнц (Німеччина).

 Стажування проходить під керівництвом директора Інституту фізики, професора Герда Шонхензе та співробітника Київського Інституту НАН України, професора Сергія Непійка. Науковці проводять дослідження фотолюмінесценції, магнітних та магнітооптичних властивостей плівкових матеріалів, отримують монокристалічні плівки на кристалах тугоплавких металів, використовуючи новітнє обладнання. Результатом роботи стануть публікації у співавторстві з німецькими науковцями.

Магістранти кафедри прикладної фізики Артем Коваленко, Дмитро Шапко та Артем Ярмак завдяки грантам Міністерства освіти і науки, молоді та спорту упродовж шести місяців готуватимуть матеріал для магістерських робіт в Університеті ім. Й. Гутенберга.  Під керівництвом доц. Лариси Однодворець, доц. Наталії Шумакової та за участю проф. Сергія Непійка вони працюватимуть над вирішенням актуальних проблем приладобудування у галузі мікро- і наноелектроніки.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]