Дата публікації:
24 грудня 2012
Кількість переглядів:
666
Поділитися:

22 грудня Сумський державний університет спільно з Сумським обласним управлінням освіти і науки об’єднав знавців рідної мови та літератури на урочистому відкритті ІІ (обласного) етапу ІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, що відбулося у актовій залі СумДУ.

Мета заходу – сприяння утвердженню статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу, його культури й традицій та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Зі святом рідного слова учасників – студентів гуманітарних і негуманітарних вищих навчальних закладів Сумської області усіх рівнів підготовки – привітала заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Тамара Іщенко. Вона закликала молодь й надалі виконувати почесну місію – служити українському слову та докладати зусилля, щоб воно заквітло із новою силою та красою.

У привітальному слові голова журі конкурсу, завідувач кафедри журналістики та філології СумДУ Олена Ткаченко зауважила, що університет із честю виборов право приймати у своїх стінах учасників такого поважного конкурсу. Адже у ньому навчаються  неодноразові переможці Всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт із української мови та літератури, а студент СумДУ Джаваїд Аділ вдруге поспіль став лауреатом Всеукраїнської олімпіади з української мови як іноземної.

Таких результатів досягнуто завдяки тому, що в університеті створено гідні умови для творчого розвитку студентської молоді. «Тут працює найкраща в Україні університетська бібліотека, а викладачі факультету іноземної філології та соціальних комунікацій, серед яких понад 50 докторів та кандидатів наук, передають свій досвід молодому поколінню гуманітаріїв», – наголосив перший проректор СумДУ Василь Карпуша.

Нагадаємо, що знавці української мови, творчі та обдаровані особистості мають змогу здобути журналістський фах у СумДУ. Для випускників вишів будь-якого профілю не нижче ОКР «бакалавр» пропонується денна та заочна магістерська програма з «Медіакомунікацій» як основна або друга вища освіта. Відкрито аспірантури з соціальних комунікацій, української мови. Студенти, магістри та аспіранти реалізують свої вміння й навички в університетських радіо- та телестудіях, для них відкриті відеозали, комп’ютеризовані лінгафонні кабінети, науково-методичні центри.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]