Дата публікації:
10 травня 2011
Кількість переглядів:
3950
Поділитися:

На головній площі міста Суми студенти СумДУ подарували концертну програму «Ми славимо велику Перемогу!» у рамках соціального проекту «СумДУ – сумчанам».

Вона присвячувалась «усім героям, живим та загиблим, відомим та безвісті зниклим...». У цей день майбутні фахівці гуманітарних, юридичних, інженерних та медичних галузей славили подвиг радянських героїв, які воювали за рідну землю, за батьківський дім та за свій народ. Свято Великої Перемоги зігріває юні серця молодого покоління і надихає їх на нові звершення. 

Усі номери концерту були пронизані духом війни – від костюмів та зачісок до пісень і танців. Перед очима сумчан за півтори години промайнув музичний літопис війни. Студенти виконували пісні, в яких викарбувано сторінки Великої Вітчизняної війни – героїчні, патріотичні, ліричні, трагічні,  веселі та сумні. Із уст кращих виконавців Сумського державного університету звучали композиції «Ты помни», «Ах, эти тучи в голубом», «Тальяночка», «Песенка фронтового шофера», «Эх, Андрюша», «Ветеранам минувшей войны», «Ты же выжил, солдат», «Письмо отца», «Україна» та «Перемога». Про подвиг свого народу нагадав інструментальний ансамбль СумДУ. Легендарний колектив Сумського державного університету – солістів кафедри технологія машинобудування, верстати та інструменти, ветеранів праці та пісні – порадував сумчан своїми яскравими виступами.  А відомий сумський шоу-мен Володимир Кривопишин подарував громаді пісні воєнних років.

Уже багато років минуло після закінчення війни. Час зрівняв окопи, на полях минулих битв колосяться хліба, відбудовані міста і села. Сліди війни зникають з обличчя Землі, але її відлуння не затихає в людських душах... Присутні на площі Незалежності вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих героїв Великої Вітчизняної війни і студенти СумДУ поклали квіти до Меморіалу Слави.

У цей святковий день Сумський державний університет привітав сумчан з Днем Перемоги і побажав не пізнати горя війни й жити в злагоді та добрі!

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]