Дата публікації:
25 грудня 2012
Кількість переглядів:
956
Поділитися:

20-21 грудня у Сумському державному університеті відбувся другий молодіжний фестиваль соціальної реклами «Інший погляд». Цього року він не просто збільшив кількість учасників, а й здивував кількістю заявлених робіт – близько 300. Значно розширилися і його географічні кордони: роботи надійшли з Німеччини, Росії та більшості регіонів України. Організатор – секція «Реклама та зв’язки з громадськістю» кафедри журналістики та філології СумДУ.

Першого дня усі бажаючі мали змогу прослухати семінар «Вплив соціальної реклами на сучасне українське суспільство». А потім організатори запросили учасників та гостей фестивалю до Сумської муніципальної галереї, де за участі представників провідних рекламних агентств області відбувся  «круглий стіл» на тему: «Перспективи сучасної соціальної реклами».

Програма другого фестивального дня за своєю насиченістю не поступалася першому. Спочатку відбувся  майстер-клас заслуженого художника України Олександра Чередниченка «Колір. Настрій. Образ», де всі охочі могли зазирнути у найпотаємніше та повчитися підбирати кольори, для більш ефективного впливу реклами. Потім відбувся відкритий перегляд робіт учасників ІІ Молодіжного фестивалю соціальної реклами «Інший погляд». І ось – церемонія нагородження переможців Другого  міжнародного молодіжного фестивалю соціальної реклами. Визначалися вони в декількох номінаціях: друкована продукція (плакати, стікери, календарі, буклети, брошури, листівки тощо), відеоролик, аудіоролик,  зовнішня реклама, інтернет-реклама та соціальна реклама ручної роботи.

Переможці номінації  «Ручна робота»:

  •  І місце – Аліна Булатова (СумДУ), 

  • ІІ місце – Ніна Коломієць, Алеся Пономарьова (СумДУ),

  • ІІІ місце – Таїсія Передерій (Сумська обласна гімназія-інтернат для творчих і обдарованих дітей), а також  Ксенія Середа, Анастасія Середа (СумДУ).

Призери номінації «Радіореклама»:

  • І місце – Юлія Зеленська (СумДУ) за роботу «Я люблю своїх батьків»;

  • ІІ місце – Оксана Опарій (СумДУ) за роботу «Дзвінок»;

  • ІІІ місце – Марина Осюхіна (СумДУ) за роботу «Спогади дитинства».

У номінації «Друкована продукція» (вікова категорія «школярі») усі три перших місця за балами зайняли роботи одного учасника – Дмитра Бабіченка з Дніпропетровської області. А от  визначити   друге й третє  місця журі так і не змогло.

Тріумфатори номінації «Друкована продукція» (вікова категорія «Студенти й молодь віком до 30 років»): 

  • І місце – Олег Бакулін (Львів, громадське об'єднання «Самопоміч») за серію робіт «Творити добро простіше ніж ви думаєте»;

  • ІІ місце – Марина Осюхіна (СумДУ) за роботу «Разом – дієвіше», ІІ місце – Ніна Коломієць, Ірина Савченко, Олена Соляник (СумДУ) за серію робіт «Дружба»;

  • ІІІ місце – Денис Стецюра (Українська академія банківської справи) за роботу «Не спалюй своє життя».

Переможці номінації «Відеореклама» (вікова категорія «школярі»):

  • І місце – Валерія Обжелянська, Євгенія Дьордій (КЗНЗ «Гімназія №15»Нікополь) за роботу «Наші кольори – у нас в крові»;

  • ІІ місце – Анна Романів, Уляна Гордієнко (Криворізький Центрально-Міський ліцей) за роботу «Бережіть природу»;

  • ІІІ місце – Народна студія ТБ і преси «Рожевий слон» (Добропілля, Донецька область) за роботу «Реклама ЗМІ», ІІІ місце – Ярослава Онищенко (КУ Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №6) за роботу «Вибір за тобою».

Призери номінації «Відеореклама» (вікова категорія «студенти й молодь віком до 30 років»):

  • І місце – Віктор Шиян (Київський університет ім. Бориса Гринченка) за роботу «Толерантність до сліпих людей»;

  • ІІ місце – Андрій Магдич (Севастополь) за роботу «Голодомор 1932–1933»; ІІ місце – Сергій Пудіч (Одеський національний університет ім. І. Мечникова) за роботу «Забруднення навколишнього середовища»;

  •  ІІІ місце – Павло Бондаренко, Вікторія Величко (Луцьк) за роботу "Проблема сирітства".

Були на фестивалі й нововведення. Так, ще одним приємним сюрпризом стала   відзнака голови оргкомітету, голови журі, професора кафедри журналістики та філології, керівника секції «Реклама та зв’язки з громадськістю» Тетяни Кузнєцової.  За креативність та позитивне сприйняття світу її отримав Сергій Онищенко та його робота  «Разом – дієвіше» (СумДУ).

Сумський державний університет щиро вітає усіх переможців, вдячний їм за небайдужість та чекає нових креативних ідей у 2013 році.

Ксенія та Анастасія Середа

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]