Дата публікації:
27 грудня 2012
Кількість переглядів:
1037
Поділитися:

На факультеті підвищення кваліфікації та післядипломної освіти Сумського державного університету у форматі «круглих столів» відбулися презентації випускних робіт викладачів, які у другому півріччі 2012 року підвищували кваліфікацію за програмами з інноваційної педагогічної діяльності, з електронних засобів та дистанційних технологій навчання.

У своїх виступах викладачі висвітлювали нагальні проблеми, з якими їм доводиться стикатися у роботі, і пропонували власні шляхи їх розв’язання. Наприклад, у ході підсумкової зустрічі програми з інноваційної педагогічної діяльності обговорювалися питання формування мотивації студентів, застосування активних методів навчання, розвитку читацької компетентності молоді, особливостей роботи зі студентами-іноземцями. Кожен із учасників представив власну педагогічну інновацію. Обговорення змісту переважної більшості виступів проходило жваво та зацікавлено.

У своїх виступах викладачі, які працювали за програмою з електронних засобів та дистанційних технологій навчання, поділилися результатами пошукової роботи щодо наявних у відкритому доступі навчальних ресурсів. Обговорювалися й питання підвищення якості навчального процесу із застосуванням сучасних інформаційних технологій, шляхи вирішення існуючих методичних проблем. За результатами роботи у програмі підвищення кваліфікації кожен викладач представив власну розробку електронного засобу – дистанційний курс, що включає конспект лекцій, тренувальні та контрольні завдання різного ступеня інтерактивності, відеоматеріали.

Окрім викладачів базового ВНЗ, до презентації випускних робіт програми підвищення кваліфікації з електронних засобів та дистанційних технологій навчання, приєдналися педагоги Конотопського та Шосткінського інститутів СумДУ. Вперше у практиці проведення таких заходів це відбулося із застосуванням технологій on-line-зв’язку.

За результатами роботи всі учасники програми підвищення кваліфікації отримають свідоцтва державного зразка.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]