Дата публікації:
03 січня 2013
Кількість переглядів:
857
Поділитися:

29 грудня магістранти спеціальності «Медіакомунікації» Сумського державного університету Вікторія Семеренко та Сергій Седнєв відстоювали честь України на одних із найпрестижніших змагань серед біатлоністів – «Різдвяній гонці». Боротьба точилася  у м. Гельзенкірхені (Німеччина) на стадіоні «Фельтінс-Арена» між найкращими спортсменами з Росії, Франції, Норвегії, Німеччини, Словенії, Швеції, України та США. У мас-старті українці фінішували другими, а в гонці переслідувань – восьмими.

«Різдвяні гонки» проходять у два етапи – «мас-старт» та «гонка переслідування». У мас-старті Вікторія Семеренко відмінно виконала стрільбу, що дозволило Сергію Седнєву  першим вийти на дистанцію. Після завершального вогневого рубежу магістрант СумДУ був у лідерах. За результатами мас-старту українська пара поступилася лише французькій – Мартену Фуркаду та Марі Дорен Аберу.  Гонка переслідувань стала менш успішною для Вікторії та Сергія. На останньому вогневому рубежі вони фінішували восьмими.

Нагадаємо, що «Різдвяна гонка» бере свій початок з 2002 році. Перемогу тоді відсвяткували німці Міхаель Гросс і Мартіна Глагов. 2008 року «Різдвяну гонку» виграли українські біатлоністи Оксана Хвостенко та Андрій Дериземля. Змагання мають ще одну назву - World Team Challenge. Вони відрізняються від етапів Кубків світу як складом учасників, так і своїми нововведеннями, наприклад, використанням лазерних гвинтівок. Цьогорічною винагородою за перемогу був автомобіль та 28 тис. євро.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]