Дата публікації:
16 січня 2013
Кількість переглядів:
1184
Поділитися:

12 січня учні сумських шкіл,учасники конкурсу бізнес-ідей «Якби я був підприємцем…», ініційований кафедрою економіки та бізнес-адміністрування СумДУ, представили свої проекти членам сумського бізнес-клубу.

Незважаючи на юний вік авторів проектів, масштабність ідей, їх екологічна, соціальна та економічна значимість вразили та зацікавили підприємців Сумщини, серед яких були провідні юристи, економісти, фінансові аналітики, а також – запрошений гість і відомий модельєр Петро Сорока.

Дев’ятикласник Олександрівської гімназії Матвій Юдін запропонував конкретний інвестиційний проект опріснення води в Криму із терміном окупності та необхідними інвестиціями. За словами автора, бізнес-ідея виникла у нього під час походу у гори.

Продуманий до дрібниць як з економічної, так і архітектурної точок зору проект майбутнього спеціалізованого комплексу для занять роллер-спортом «Sumy extreme style», представлений ученицею 10 класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 23 Жанною Боженко, викликав неабияке захоплення. Незважаючи на високу вартість, бізнес-ідея має значне соціальне підґрунтя – залучення молоді до спорту.

Мрія створити творчийцентр для фізично обмежених людей учениць старших класів школи № 6 Юлії Клименко та Інни Сотник не залишила нікого байдужим, адже торкається важливих для суспільства питань соціальної адаптації людей з фізичними вадами.

Нагадаємо, що 17 грудня 2012 року на базі СумДУ пройшов конкурс бізнес-ідей «Якби я був підприємцем…», спрямований на розвиток творчого потенціалу молоді Сумської області. Під час створення проектів учасники конкурсу знаходили шляхи вирішення соціально значимих проблем, послуговуючись гаслом: «День, коли ми повіримо у свою мрію, буде найважливішим, а день, коли ми повіримо в мрію іншого – змінить наше життя».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]