Дата публікації:
16 січня 2013
Кількість переглядів:
826
Поділитися:

Учасники творчих колективів культурно-мистецького центру СумДУ взяли участь у ІІ Міжнародному фестивалі «Різдвяні вечори в Лапландії», який проходив упродовж п’яти днів – із 3 по 8 січня – у Леві (Фінляндія). Честь університету у жанрі бальної хореографії захищали: Ксенія Ніколенко (ФЕМ), Василь Семилєтов (ЕлІТ), Інна Заєць (ТеСЕТ) та Олександр Лапін (ЕлІТ). Анна Древаль (ЕлІТ) вражала красою виконання музичних творів у жанрі академічного співу. Дмитро Берест (ЕлІТ) продемонстрував акторський хист у театральній постановці.

У рамках фестивалю відбувся мюзикл за мотивами твору «Вечори на хуторі поблизу Диканьки», вечір романсу та гала-концерт. Свої таланти також демонстрували: Народний студентський камерний академічний хор Київського національного торгово-економічного університету, інструментальне тріо «Онеге» (Казахстан), Студія сучасного танцю «Дружба. Ru» (Башкортостан), Театр танцю «7 плюс» (Росія), а також – сольні виконавці із Києва, Сімферополя та Санкт-Петербурга (Росія). Майстер-класи з хореографії проводили відомі російські хореографи, педагоги кафедри сучасної хореографії Інституту декоративно-прикладного мистецтва Тетяна та Єлизавета Тарабанови (Санкт-Петербург).

На вечорі романсу студентка факультету електроніки та інформаційних технологій Анна Древаль виступила разом із Заслуженою артисткою Російської Федерації, солісткою Новосибірського академічного театру опери та балету Ольгою Обуховою та студенткою факультету музичного мистецтва Кримського університету культури, мистецтв і туризму Іриною Гринь. Спів Анни підкорив не тільки міжнародну публіку, а й професіоналів, які працювали на фестивалі. Учасники ансамблю бального танцю СумДУ назавжди закохали в себе глядачів і були запрошені на літній фестиваль, який відбудеться у червні 2013 року у Ризі, Таллінні та Стокгольмі.

Студенти СумДУ проявили високу майстерність та професіоналізм, за що на гала-концерті фестивалю були нагороджені дипломами лауреатів із рук самого Санта-Клауса. Окрім міжнародного визнання таланту, незабутня різдвяна подорож до Фінляндії стала ще однією нагородою для учасників фестивалю. Сумчани завітали в гості до Сант-Клауса, спілкувались із ельфами у зимовій резиденції, побували у новорічному поштовому офісі, перетнули полярне коло, відвідали льодяний палац Снігової королеви, побачили справжніх північних оленів, каталися на лижах та санчатах.

Культурно-мистецький центр,
відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]