Дата публікації:
25 січня 2013
Кількість переглядів:
1309
Поділитися:

24 січня ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв на конференції трудового колективу університету звітував про підсумки роботи СумДУ за 2012 рік та окреслив нові завдання на 2013 рік. Голова профспілкового комітету Валентина Боровик також виступила із узагальнюючою доповіддю щодо роботи профспілкової організації СумДУ.

«Незважаючи на те, що 2012 рік видався складним, на відміну від багатьох інших вишів, ми знаходили відповіді на відомі усім виклики життя, економіки, долали ці складнощі і забезпечили не тільки стабільність, а і достатньо потужну  динаміку розвитку», – зауважив ректор.

Найбільш вагомим іміджевим успіхом СумДУ стала третя позиція у загальнонаціональному рейтингу серед класичних університетів. У Всесвітньому рейтингу Webometrics сумський виш перемістився одразу на 360 позицій і вперше, з 9-м місцем на Україні, увійшов до переліку 2000 ВНЗ світу.

Також у цьому році СумДУ зробив успішні кроки в напрямку освітньої діяльності. Розпочата підготовка студентів зі спеціальностей «Медико-профілактична справа», «Медіакомунікації», «Реклама та зв’язки з громадськістю»; отримані ліцензії з «Інтелектуальної власності» та з двох спеціальностей в КІПТ («Професійна освіта. Комп’ютерні технології» та «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів»). Відкрита магістратура  з «Правознавства» та «Прикладної математики», заочна форма навчання з «Державної служби», «Медіакомунікацій».Суттєво збільшилися ліцензійні обсяги підготовки за денною формою у Медичному інституті, на юридичному факультеті, факультеті іноземної філології та соціальних комунікацій та  за  певними іншими спеціальностями, а також на 65% зріс обсяг прийому на військову кафедру. Знаковою подією стало отримання в останні дні 2012 року ліцензії на підготовку зі спеціальності  «Стоматологія».

За показниками обсягу госпдоговорів та грантів, ефективності використання бюджетних коштів СумДУ– лідер серед класичних університетів і знаходиться у десятці серед ВНЗ України. Протягом року виконувалось біля 500 госпдоговорів і грантів, що у 1,5 рази більше, ніж у 2011 році.

2012 рік – став періодом суттєвого приросту  матеріальної бази: відкрито новий навчально-наукового корпус, введено в експлуатацію п’ятиповерховий корпус у Шосткинському інституті, розпочато роботу спортивно-оздоровчого закладу «УНІВЕР», який також функціонує як навчальна база для проведення зборів за програмою підготовки офіцерів запасу.

Потужна динаміка 2012 року притаманна як масовому спорту, так і спорту найвищих досягнень. Троє магістрантів СумДУ стали учасниками ХХХ Літніх Олімпійських ігор у Лондоні, де  було завойовано бронзову нагороду з боксу. А в естафеті чемпіонату Європи з біатлону студенти і магістранти СумДУ вибороли «золото», команда з волейболу вийшла до супер- та вищої ліги чемпіонату України, футзальна команда вже вшосте стала переможцем студентського чемпіонату України.

Голова профспілкового комітету СумДУ Валентина Боровик зазначила, що упродовж 2012 року профспілковий орган університету оперативно та якісно підходив до виконання організаційної роботи у таких напрямках: своєчасному вирішенні соціально-економічнихта побутових питань, забезпеченні правового захисту членів профспілки СумДУ, впровадженні різноманітних культурно-масових, спортивних та оздоровчих заходів. Минулий Рік став плідним на отримання нагород та присвоєння почесних звань. Зокрема, чоловічий вокальний ансамбль «ТеСЕТ», вокальний ансамбль «Сузір’я» та вокальна студія культурно-мистецького центру СумДУ отримали звання «народного аматорського колективу профспілок України».

Підсумовуючи, ректор СумДУ зауважив, що робота колективу Сумського державного університету у 2012 році заслуговує високої оцінки та вдячності, і цей рік увійде в історію університету, як черговий успішний. Також наголосив про завдання особливого значення на 2013 рік – входження СумДУ до переліку вишів, які обліковуються у Всесвітньому рейтингу QS (QS World University Rankings). Це надасть університету можливість незабаром заявити про себе на принципово новому рівні міжнародного та національного визнання.

Попереду – нові, сміливі амбіції та щоденна копітка відповідальна робота, яка дозволить розвивати конкурентоздатність, реалізовувати концепцію випереджаючого розвитку Сумського державного університету як знаного та рейтингового вищого навчального закладу України.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]